» ENTRESIERRAS - Cesar Romero Molina

 

Karta výrobca
Meno
ENTRESIERRAS - Cesar Romero Molina
ProduktyPrírodne sušená mäsa v bylinkách
Používanie chemických aditívNepoužíva

Oblasť:

Huéscar

Granada

Andaluzie 

 

Huéscar
Výroba španělské sušené šunky - Granadul

 

Keď by ste stáli pred secaderem Entresierras, určite by vás prekvapilo, že sa v tomto maličkom, bielo natrenom domčeku práve sušia jedny z najväčších masových špecialít Andalúzie. Bol to ten istý domček na námestí horského mestečka Huéscar, v ktorom rodičia Cesara Romera Moliny v roku 1955 prvýkrát skúsili na čerstvom vzduchu usušiť bravčový chrbát obalený v bylinkách. Produkt mal veľký úspech a čoskoro sa k lomu pridala aj cabeza a cecina z hovädzieho mäsa.

Cesar Molino v akciHoci má Cesar odbyt na svoje produkty už niekoľko rokov bez problémov zaistený (museli sme čakať 6 mesiacov, než nás zaradil medzi klientov, ktorým je ochotný predať svoj ​​tovar), neuvažuje o tom, že by výrobu rozšíril.

"Myslím si, že už by to nebolo moje lomo, cabeza a cecina.", vysvetľuje nám. "Súčasná produkcia je tak akurát veľká na to, aby som mal perfektný prehľad o každom kúsku mäsa, ktoré nakladám a suším. Nezabudnite, že každý kus mäsa vyberám u svojho chovateľa vlastnými rukami, vlastnými rukami ho nakladám a som to nakoniec ja, ktorý každý kúsok kontroluje v priebehu zrenia. Mám preto 100 % istotu, že sú moje lomo, cabeza a cecina tie najlepšie, ktoré môžete dostať. Pretože mám o všetkom perfektný prehľad, môžem si tiež dovoliť robiť všetko tak, ako to robili moji rodičia, tj prírodne, bez použitia akýchkoľvek chemických prípravkov, ktorými si toľko ľudí dnes uľahčuje prácu. Väčší objem by som však ale týmto spôsobom nezvládol. Musel by som mať iný, horší produkt. A to ja nechcem, " hovorí Cesar. My tiež nie, Cesare :-)