Bez kosti Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín Zväčšiť

Bez kosti Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Zadné stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 30 mesiacov z čierneho iberského prasaťa z voľného výbehu.

Zloženie: bravčové mäso, soľ. 

Neobsahuje žiadne konzervanty ani farbivá.

Zelený štítok. Viac o delení jamónu ibérico tu.

Čerstvé vykostené stehno je ideálne pre kotúčové nárezové stroje.

Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín je jamónom rodinnej firmy Simón Martín s viac ako 100-ročnou tradíciou. Jamón pochádza z iberských prasiat chovaných vo voľnom výbehu, ktorý je sčasti tvorený dubovým hájom, z dediny Guijuelo v preslávenej „jamonárskej“ oblasti Salamanca. Voľný výbeh je tým, čo odlišuje tento jamón od jamónu de cebo bez prívlastku de campo. Ošípané sa po celý svoj život aktívne hýbu a kŕmia sa čiastočne tým, čo samy nájdu a čiastočne organickým krmivom. Pohybom ošípaných sa masíruje tuk do svalového tkaniva a jamón tak získava svoje charakteristické pretkanie nitkami bieleho tuku do chudého mäsa. Infiltrácia tuku je teda oveľa intenzívnejšia než pri obyčajnom jamóne ibérico de cebo.

Tuk je navyše podobne ako u vyššieho stupňa „bellota“ prevažne zložený z nenasýtených mastných kyselín, má nízky bod topenia, a podobá sa svojimi vlastnosťami viac olivovému oleju ako klasickému bravčovému tuku. Jamón je na reze živej rubínovej farby, má nízky obsah soli a intenzívnu arómu.

V oficiálnom delení iberských šuniek má tento jamón zelený štítok. To znamená, že prasa musí stráviť svoj život vo voľnom výbehu, nie však v tzv. dehese (na rozdiel od štítku červeného a čierneho). Prasa môže byť 50 %, 75 % alebo 100 % iberské. Viac o delení iberských jamónov nájdete tu.

Jamón ibérico cebo de campo je vďaka spôsobu života ošípaných, z ktorých pochádza a intenzity infiltrácie tuku svojou kvalitou veľmi podobný jamón ibérico de bellota, hoci má v porovnaní s ním polovičnú cenu. Ide teda o produkt s pravdepodobne najlepším pomerom kvalita/cena z celej našej ponuky.

 

Špecifikácia
hmotnosť podľa objednávky
dĺžka zrenia 30 mesiacov
zloženie bravčové mäso z iberského prasaťa chovaného vo voľnom výbehu, soľ
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca