Jamón ibérico - paleta de cebo de campo Simón Martín Zväčšiť

Jamón ibérico - paleta de cebo de campo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Predné stehno z čierneho iberského prasaťa s dĺžkou zrenia 20 – 24 mesiacov.

Zloženie: bravčové mäso, soľ.

Zelený štítok. Viac o delení jamónu ibérico tu.

Neobsahuje žiadne konzervanty ani farbivá.

Paleta ibérica de cebo de campo Simón Martín pochádza z prednej nohy iberských ošípaných chovaných vo voľnom výbehu, ktorý je sčasti tvorený dubovým hájom, z dediny Guijuelo v preslávenej „jamonárskej“ oblasti Salamanca. Voľný výbeh je tým, čo odlišuje túto paletu od palety de cebo (biely štítok) bez prívlastku de campo. Ošípané sa po celý svoj život aktívne hýbu a kŕmia sa čiastočne tým, čo samy nájdu a čiastočne organickým krmivom. Pohybom ošípaných sa masíruje tuk do svalového tkaniva a jamón tak získava svoje charakteristické pretkanie nitkami bieleho tuku do chudého mäsa. Infiltrácia tuku je teda oveľa intenzívnejšia ako pri obyčajnom jamón ibérico de Cebo.

Tuk je navyše podobne ako pri vyššom stupni „bellota“ prevažne zložený z nenasýtených mastných kyselín, má nízky bod topenia, a podobá sa svojimi vlastnosťami viac olivovému oleju ako klasickému bravčovému tuku. Jamón je na reze živej rubínovej farby, má nízky obsah soli a intenzívnu arómu.

V oficiálnom delení iberských šuniek má táto paleta zelený štítok. To znamená, že prasa musí stráviť svoj život vo voľnom výbehu, nie však v tzv. dehese (na rozdiel od štítku červeného a černeho). Prasa môže byť 50 %, 75 % alebo 100 % iberské. Viac o delení iberských jamónov nájdete tu.

Paleta ibérica cebo de campo je vďaka spôsobu života ošípaných, z ktorých pochádza a intenzity infiltrácie tuku svojou kvalitou veľmi podobná palete de bellota (červený a čierny štítok), hoci má v porovnaní s ňou oveľa nižšiu cenu. Ide teda o produkt s vynikajúcim pomerom kvalita/cena z celej našej ponuky.

 

Špecifikácie 
hmotnosť   podľa objednávky
dĺžka zrenia 20-24 mesiacov 
zloženie  bravčové mäso z iberského prasaťa chovaného vo voľnom výbehu, soľ
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca