Jamón ibérico de bellota Rodriguez Zväčšiť

Jamón ibérico de bellota Rodriguez Jamones Granadul

Dostupnosť: Tento produkt už nie je dostupný

Zadné stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dobou dozrievania 30 mesiacov z čierneho iberského prasaťa živiaceho sa, v dobe tzv. „montanery", výlučne žaluďami vo voľnom výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ.

Ako jediní ponúkame jamón ibérico bez chemických konzervantov a farbív.

Jamón ibérico de bellota Rodriguez predstavuje jeden z vrcholov svetových delikates. Úplne unikátna a s ničím neporovnateľná chuť a vôňa na čerstvom vzduchu Sierry Nevady sušenej šunky z čierneho iberijského prasaťa premieňa tento jamón v skutočný klenot. José Miguel Rodriguez vyberá vlastnoručne a zdĺhavo iba tie najvhodnejšie kusy zadných stehien a po dobu troch rokov je bez pomoci chemických konzervantov opatruje ako vlastné deti. Vďaka tomu sa jeho jamón každý rok radí medzi absolútnu špičku španielskej produkcie.

Keďže stehna pochádzajú z iberijský ošípaných živiacich sa vo voľnom výbehu v dobe montanery iba žaluďmi a rastlinami, má chuť aj arómu tohto jamóna výrazné žaluďové tóny. Farba je tmavo rubínová, tuk je naproti tomu žiarivo biely. V priebehu dlhého procesu zrenia sa väčšina tukov premení na mononenasýtené s blahodárnymi účinkami pre ľudský organizmus a nižšou teplotou topenia, ktorá umožňuje dôležitý jav tzv. potenie jamóna, kedy sa v izbovej teplote na povrchu jednotlivých plátkov objavujú drobné kvapôčky tuku, ktoré zvyšujú šťavnatosť.



Špecifikácie 
hmotnosť   podľa objednávky
dĺžka zrenia 36 mesiacov 
zloženie  bravčové mäso z iberijského prasaťa, soľ

výrobca a oblasť pôvodu

Granadul sl.
Jamones de viuda Rodriguez
Guadix, Granada