Jamón serrano - paleta gran reserva

Predná noha z bieleho prasaťa s dobou dozrievania 8 mesiacov. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.

74,95 €
Hmotnosť :
Množstvo:

Paleta serrana gran reserva je rovnako ako všetky naše produkty výsledkom prírodného procesu dozrievania bez pridania akýchkoľvek aditív alebo konzervantov.  Vďaka prirodzenému sušeniu zrel v prírodnom secaderi bez urýchľovania v klimatizovaných komorách. Obsahuje iba mäso, soľ a čas.

Jej mäso je vláčne, sladkasté a podľa mnohých znalcov šunky je svojou špecifickou chuťou zaujímavejšie než zadné stehno. Palety serrano sú skutočnou špecialitou rodiny Rodriguézovcov, ktorá práve paletu považuje za nevyhnutný doplnok klasického jamónu. Zatiaľ čo iná „secadera“ (výrobci šuniek) považujú paletu za produkt príliš chúlostivý na nedostatky procesu dozrievania, paleta je pre rodinu Rodriguézovcov hlavnou súčasťou ich ponuky.

Druh jamónu

paleta serrana

Jamón serrano je sušená šunka z bieleho prasaťa. Serrano sa tak radí do rovnakej kategórie, do ktorej patrí známe talianske prosciutto crudo (napr. parmská šunka) či francúzsky jambon de Bayonne. Predná noha tzv. paleta serrana je základný produkt nášho portfólia sušených šuniek. Paleta serrana obsahuje v pomere menší podiel mäsa, väčší podiel kostí, tuku a kože v porovnaní so zadnou nohou jamónu serrano. Paleta je dodávaná v celku.

TYP Serrano
FORMÁT Celá noha (pliecko) s kosťou
DOBA ZRANIA 9 mesiacov
STRAVA Kvalitné rastlinné krmivo
VÝROBCA Granadul
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1190 kJ (284 kcal)
Tuky 12,7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukry <0,1 g
Bielkoviny 42,5 g
Soľ 1,65 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100%, tj. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

S Vašou objednávkou obdržíte podrobný návod na krájanie v papierovej forme. Detailný popis nájdete v online návode na krájanie sušenej šunky.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť