» Kvalita našej sušenej šunky

 Proč je jamón od nás lepší?

  1. Bez konzervantov a farbív
    Soľ, mäso, soľ, mäso, soľ, mäso a tak až do nekonečna. Naše jamóny sú bez konzervantov a farbív. Podarilo sa nám v mori španielskych výrobcov používajúcich nebezpečné konzervanty v procese výroby (hlavne E – 250 a E – 252) nadviazať exkluzívnu spoluprácu s dvomi výrobcami, ktorí zachovávajú tradičný postup tým najprísnejším možným spôsobom a zloženie jamónu bez chemických farbív a konzervantov. Ako jediný na českom a slovenskom trhu tak ponúkame autentický, čistý jamón vyrábaný podľa tradičných postupov.

  1. Prirodzený proces dozrievania
    Naše jamóny dozrievajú prirodzeným spôsobom na horskom vzduchu od 8 do 36 mesiacov podľa typu a veľkosti stehna. Proces dozrievania teda nie je urychlovaný v klimatizovaných skladoch, ako je tomu u väčšiny výrobcov v Španielsku a chuť spolu s vôňou dosahuje vyváženosť a intenzitu, ktorá je neporovnateľná s priemyselne vyrábanými produktami.

  1. Znížený obsah soli
    Jamón má byť jemne slaný a slanosť by nemala potlačovať špecifickú chuť dozretého mäsa. Keďže je ale soľ v prípade výrobcov, ktorí nepoužívajú umelé aditíva (hlavne E – 250 a E – 252), jediným konzervantom jamónu v priebehu celého procesu, majú výrobci tendenciu predlžovať fázu solenia a mäso tak trpí nadmernou slanosťou. Náš jamón je vyrábaný v extrémne prísnych hygienických podmienkach, ktoré umožňujú zabezpečiť konzerváciu jamónu pri relatívne menšom obsahu soli.

  1. Kontrola kvality každého kusu priamo u výrobcu
    Hoci sme si istí, že dodávatelia, ktorých sme vybrali my sú tými najlepšími, ktorých môže Španielsko ponúknuť, kontrolujeme u výrobcu každú zásielku kus po kuse pred odoslaním do Čiech. Každý jamón je zabezpečený jedinečným kódom. V prípade reklamácie je tak možné dohľadať presnú históriu jamónu a identifikovať prípadnú chybu vo výrobnom procese.

  1. Optimálne podmienky uskladnenia
    Na skladovanie jamónu sme pod dohľadom zástupcu španielskeho dodávateľa zrekonštruovali staré  pivnice, ktoré sa so svojimi základnými hodnotami vlhkosti a teplotou čo najviac približujú klasickému španielskemu skladu nazývanému bodega.