Salchichón ibérico cular cebo Simón Martin - 1200g Zväčšiť

Salchichón ibérico cular cebo Simón Martin - 1200g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Prírodne sušená saláma s korením z iberských ošípaných v prírodnom čreve. Hmotnosť cca 1000 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.

Salchichón cular ibérico je pokrvným bratom choriza cular. Na rozdiel od choriza, ktorému dominuje intenzívna chuť sušenej papriky, je salchichón jemnejší s prevládajúcou chuťou samotného mäsa a jemnou chuťou korenia. Ide o salchichón ibérico a jeho mäso teda pochádza zo špeciálnej rasy čiernych iberských polodivokých svíň. Nasekané iberské mäso sa premieša so soľou a korením, napchá sa do prírodného čreva a po výnimočne dlhú dobu 4 mesiacov sa suší na čerstvom horskom vzduchu.

Tuk z iberských ošípaných obsahuje vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, a má teda oveľa nižší bod topenia ako bežný živočíšny tuk. Salámu je preto potrebné podávať v izbovej teplote, pri ktorej sa začína „potiť“ (tuk sa začína topiť) a každý plátok sa tým stáva vrcholom intenzívnej šťavnatosti. 

Na rozdiel od iných výrobcov je Simon Martin zároveň chovateľom a má teda absolútnu kontrolu nad prvotriednou surovinou. 

Salchichón treba krájať na čo najtenšie plátky, možno ho skladovať na dobre vetranom mieste v izbovej teplote alebo v chladničke. Odporúčame črievko pred konzumáciou odstrániť. 

Špecifikácie
hmotnosť  1.0 - 1.3 kg
dĺžka zrenia 4 mesiace
zloženie bravčové mäso z iberského prasaťa, soľ, cukor, koreniny, prírodné rastlinné bielkoviny, prírodné črevo
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca