Salchichon cular ibérico cebo Simón Martín

Prírodne sušená saláma s korením z iberských ošípaných v prírodnom čreve. Hmotnosť cca 900-1100 g. Bez chemických konzervantov.

43,00 €
Množstvo:

Salchichón cular ibérico je pokrvným bratom choriza cular. Na rozdiel od choriza, ktorému dominuje intenzívna chuť sušenej papriky, je salchichón jemnejší s prevládajúcou chuťou samotného mäsa a jemnou chuťou korenia. Ide o salchichón ibérico a jeho mäso teda pochádza zo špeciálnej rasy čiernych iberských polodivokých svíň. Nasekané iberské mäso sa premieša so soľou a korením, napchá sa do prírodného čreva a po výnimočne dlhú dobu 4 mesiacov sa suší na čerstvom horskom vzduchu.

Tuk z iberských ošípaných obsahuje vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, a má teda oveľa nižší bod topenia ako bežný živočíšny tuk. Salámu je preto potrebné podávať v izbovej teplote, pri ktorej sa začína „potiť“ (tuk sa začína topiť) a každý plátok sa tým stáva vrcholom intenzívnej šťavnatosti.

Na rozdiel od iných výrobcov je Simon Martin zároveň chovateľom a má teda absolútnu kontrolu nad prvotriednou surovinou. 

Salchichón treba krájať na čo najtenšie plátky, možno ho skladovať na dobre vetranom mieste v izbovej teplote alebo v chladničke. Odporúčame črievko pred konzumáciou odstrániť. 

Druh bravčového mäsa

iberské salámy

TYP Ibérico
FORMÁT V prírodnom čreve
DOBA ZRANIA 4 mesiace
STRAVA Kvalitná rastlinná strava
VÝROBCA Simón Martín
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Toto mäso je vákuovo balená v igelitovom obale a je zasielané v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso z iberského prasaťa, soľ, cukor, koreniny, prírodné rastlinné bielkoviny, prírodné črevo.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 2179 kJ (526 kcal)
Tuky 46 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy 0,5 g
- z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny 29 g
Soľ 3,2 g

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť