Cabecera de lomo Zväčšiť

Cabecera de lomo El Negrillón

Dostupnosť: Tento produkt už nie je dostupný

Prírodne vyzretá bravčová krkovička naložená v zmesi aromatických bylín v čreve. Bez chemických konzervantov.

Starostlivo vybrané kusy krkovičky, ktorá nesmie byť ani príliš prerastená ani príliš chudá, sa na týždeň naložia do soli, po tej sa zabalí do kabátika aromatických bylín (oregano) z priľahlého pohoria Picos de Europa, napchá sa do čreva a zavesí sa na čerstvý horský vzduch vyzrieť. Dozrievanie trvá v závislosti od vlhkosti vzduchu dva a pol až štyri mesiace (čím je vlhkosť vyššia, tým dlhšie musí mäso zrieť).

V priebehu zrenia sa vytvára robustný vyzretá chuť "a curado" podfarbená intenzívnou chuťou horských bylín a korenia. Práve intenzívna chuť aromatických bylín je hlavným dôvodom, prečo je tento produkt tak odlišný od klasického jamóna, ktorý obsahuje iba soľ. V porovnaní s lomom je chuť vďaka väčšiemu podielu tuku sladšie a menej prenikavá. Podobne ako v Rakúsku a na severe Talianska, sa cabeza na záver sušenie jemne zaúdia.

Vzhľadom k intenzívnej chuti je nutné krájať cebeceru na čo najtenšie plátky. Ak sa vám tenký plátok nepodarí, pokrájajte ho priečne na 1 cm široké prúžky. Podávajte vždy v izbovej teplote.

Cabecera je balená vo vákuu a môžete jej skladovať v chladničke alebo v špajze so stabilnou teplotou. Pred kozumací doporučujeme cabeceru vybrať z vákua aspoň dve hodiny vopred. Po otvorení skladujte v chladničke. Minimálna trvanlivosť pred otvorením: 6 mesiacov. Po otvorení doporučujeme spotrebovať do 14 dní.

Rez na vzduchu osychá a oxiduje a ak nebudete ukrajovať z Cabeza viac ako 3 dni, je dobré pomazať rez olivovým olejom, aby zbytočne nevysychal.

     

špecifikácie
hmotnosť  cca 400 g
dĺžka zretia 4 měsíce
zloženie bravčová krkovička, soľ, mletá paprika de la Vera, oregano, cesnak, extra panenský olivový olej  

výrobca a oblasť pôvodu

El Negrillón

BOÑAR