Jamón ibérico - paleta de cebo Simón Martín Zväčšiť

Jamón ibérico - paleta de cebo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Predné stehno z čierneho iberijského prasaťa s dĺžkou zrenia 20-24 mesiacov. Zloženie: bravčové mäso, soľ.

Biely sitiek. 

Neobsahuje žiadne konzervanty ani farbivá.

Paleta ibérica de cebo je vyrobená z prednej stehna tmavého iberijského prasaťa. Rovnako ako všetky naše produkty je 100% prírodná, a teda neobsahuje žiadne chemické konzervanty a prechádza sušením len na čerstvom horskom vzduchu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína sa vyznačuje obzvlášť pretiahnutým tvarom a úzkym kopýtkom. Mäso je na reze sýte rubínovej farby, chuť je jemná a mierne sladkastá. Mäso vykazuje mramorovanie tukom typické pre iberskej šunky. Táto paleta pochádza z mesta Guijuelo - jednej z najvyhlásenejších oblastí produkcie iberských šuniek. Ošípané, z ktorých je šunka vyrobená, sú chované priamo na farme Simóna Martína. To dovoľuje Simonovi kontrolovať celý proces výroby a zaistiť tak stabilnú vysokú kvalitu výsledného výrobku. Dlhé zrenie palety (minimálne 20 mesiacov oproti štandardným 16tich) zabezpečuje tejto palete jemnú ale plnú chuť "a curado" a nenapodobiteľnú vôňu.

V oficiálnom delenie iberských šuniek má táto paleta biely štítok. To znamená, že prasa, z ktorého je vyrobená, malo aspoň jedného rodiča so 100% iberskú krvou. Druhý rodič je buď rasy Duroc alebo iberijský kríženec. Celkovo mu teda koluje v krvi minimálne 50% iberskej krvi.

Špecifikácie 
hmotnosť   podľa objednávky
dĺžka zrenie 20-24 mesiacov
zloženie  bravčové mäso z iberského prasaťa, soľ
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca