Albóndigas con tomate sú tapas obľúbené po celom Španielsku. Pôvodne arabský recept sa nakoniec objavením paradajok preklopil do súčasnej najrozšírenejšej podoby, ktorú tu uvádzame. Albóndigas...
Vyprážané ančovičky na citróne sú obľúbeným tapas andalúzskej časti španielskeho stredomorského pobrežia. Naloženie v citrónovej šťave ich odlišuje od klasických vyprážaných ančovičiek.
V tomto recepte sa malé nové zemiaky pečú iba so soľou a olivovým olejom. Je možné ich podávať samotné ako tapas alebo ako prílohu k mäsu či rybám. Najlepšie sú však s pikantnými salsami mojo verde...
V tomto tapas recepte sa krevety krátko varia v aromatickej omáčke zo suchého sherry, cesnaku a jamónu. Povinnosťou je tento recept servírovať s bielym chlebom na namáčanie vo vynikajúcej šťave.
Obľúbený recept na tapas z cádizskej oblasti Andalúzie. Na prvý pohľad netradičné spojenie jamónu a mušlí, v ktorom hrá úlohu sprostredkovateľa suché sherry s veľmi silnou arómou.
Gambas fritas alebo vyprážané krevety sú obalené v cestíčku z múky, vajec a petržlenovej vňate a osmažené vo vysokej vrstve olivového oleja. Ak chcete niekoho zviesť k láske k morským plodom,...
Gambas a la plancha (krevety na panvici) sú esenciálne tapas španielskej kuchyne. Technika a la plancha spočíva v suchom pečení kreviet na vrstve hrubej soli. Jednoduchý recept, ktorý sa väčšinou...
Klasický pikantný dip z Kanárskych ostrovov z pálivých papričiek a rímskej rasce, ktorý sa podáva k pečeným a grilovaným mäsám, k rybám a k pečenej zelenine.
Papas arrugadas sú spektakulárne tapasy, ktoré chutia každému. Zemiaky obalené v soli sa namáčajú do pikantnej omáčky z koriandra mojo verde a z pálivých papričiek mojo picón.
Gambas pil pil sú esenciou španielskeho juhu. Jednoduchý recept na krevety chvíľku konfitované v oleji ochutenom cesnakom a chilli je jedným z najchutnejších krevetových receptov vôbec.