Gazpacho

Autentické gazpacho z Andalúzie

Gazpacho patrí k španielskemu letu rovnako ako k slovenskej zime patrí varené víno. Spoločne s paellou je to najznámejšie španielske jedlo vôbec. To je tiež príčinou toho, že recepty na gazpacho sú až moc tvorivé, plné roztodivných vylepšení. My to skúsime napraviť a predkladáme vám autentický recept na to najreálnejšie andalúzske gazpacho.

Gazpacho je strašne jednoduché na prípravu. Je však potrebné venovať náležitú pozornosť výberu ingrediencií. Nie nadarmo je výhradnou sezónou pre gazpacho leto. Iba v lete možno totiž zohnať paradajky, ktoré sú úplne zrelé a majú príjemne sladkú chuť. Najvhodnejšou odrodou paradajok pre gazpacho sú tzv. tomates de pera. Ide o oválne podlhovasté paradajky, ktoré sa často používajú aj v talianskej kuchyni. Známe odrody tohto typu paradajok sú napríklad paradajky San Marzano a Roma VF. Pri výbere ale nezabudnite na to najhlavnejšie. Všetka zelenina do gazpacha musí byť zrelá. Preto radšej použite zrelé guľaté paradajky ako nezrelé oválne.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť