Bez kosti jamón ibérico cebo

Vykostené stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 24 mesiacov z čierneho iberského prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. 

Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico.

Čerstvo vykostený jamón je ideálny pre kotúčové nárezové stroje.

158,00 €
Hmotnosť :
Množstvo:

Jamón ibérico cebo Simón Martín je základným iberským jamónom tradičného výrobcu zo Salamancy Simóna Martína s viac ako 100-ročnou tradíciou. Jamón pochádza z iberských prasiat chovaných konvenčným spôsobom v okolí dediny Guijuelo v preslávenej „jamonárskej“ oblasti Salamanca. Jamón ibérico cebo predstavuje oproti jamón serrano vyšší kvalitatívny stupeň prejavujúci sa vo vyššej infiltrácii tuku do chudého tkaniva šunky, tmavšou farbou mäsa, šťavnatejšou textúrou a intenzívnejšou a trvalejšou chuťou. Tuk má oproti jamón serrano navyše väčší podiel nenasýtených mastných kyselín a má preto nižší bod topenia než tuk jamón serrano z bielych ošípaných. Vďaka silnejšiemu tukovému krytiu vyžaduje jamón pomalé prírodné sušenie na čerstvom vzduchu v priebehu dvoch rokov.

V oficiálnom delení iberských šuniek má tento jamón biely štítok a predstavuje teda základný stupeň kategórie jamón ibérico (vyššie stupne majú zelený, červený a čierny štítok). Prasa môže byť 50%, 75% alebo 100% iberské. Viac o delení iberských jamónov nájdete tu.

Jamón ibérico cebo Simón Martín je poctivou sušenou šunkou vyrobenou tradičným spôsobom bez akýchkoľvek chemických aditív jedným z najlepších výrobcov iberských šuniek v Španielsku. Ide o najlepší možný vstup do fascinujúceho sveta jamón ibérico.

Tento jamón je rovnako ako všetky naše produkty úplne prírodným produktom vyzretým na čerstvom vzduchu bez použitia akýchkoľvek chemických aditív. Vďaka prirodzenému sušeniu zrel v prírodnom secaderi bez urýchľovania v klimatizovaných komorách. Obsahuje iba mäso, soľ a čas.

Druh jamónu

iberské prasa cebo

Tieto jamóny sú označované v oficiálnej klasifikácii jamónu ibérico bielym štítkom.

Jamón ibérico pochádza z čierneho iberského prasaťa, ktoré je celosvetovým unikátom a premieňa jamón ibérico na jedinečný produkt, neporovnateľný s inými sušenými šunkami. Jamón ibérico má na rozdiel od jamónu serrano (ale aj napr. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzívnejšiu a trvalejšiu chuť, vyšší podiel zdravých, nenasýtených tukov a nenapodobiteľnú textúru danú medzisvalovým tukom.

V prípade jamónu ibérico cebo sú zvieratá kŕmené výhradne bežným krmivom, väčšino obilím a strukovinami, a nie sú chované vo voľnom výbehu.

Zadná noha (stehno) z čierneho prasaťa, tzv. jamón ibérico má v porovnaní s prednou nohou (paletou ibérico) väčší podiel mäsa, menší podiel kostí, kože, tuku a vďaka menšiemu podielu kostí je ľahšie ju krájať. Jamón je dodávaný v celku.

TYP Ibérico
FORMÁT Vykostený kus
DOBA ZRANIA 24 mesiacov
STRAVA Kvalitné rastlinné krmivo a obilia
VÝROBCA Simón Martín
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1760 kJ (423 kcal)
Tuky 31 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 0,9 g
- z toho cukry 0,7 g
Bielkoviny 35 g
Soľ 3,8 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100%, tj. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť