Simón Martín

Výrobca sušenej šunky Simón Martín je jedným z najtradičnejších producentov jamón ibérico v Španielsku. Secadero (sušiareň šunky) založil v roku 1907 v meste Guijuelo v regióne Salamanca prapradedko súčasného majiteľa preto, aby si sám sušil šunky z iberských prasiat zo svojej farmy. Počas štyroch generácií sa firma rozrástla, ale nezabudla na to, že najdôležitejšie je mať kvalitný produkt. Preto majú rozsiahle dehesy (dubovéháje), kde stále pobehujú ich vlastné iberské prasiatka. Optimálne sušenie šunky je zabezpečené vysokou nadmorskou výškou secadera (1100 m nad morom) a priaznivou klímou ovplyvnenou polohou medzi dvoma pohoriami (Sierra de Gredos y Béjar). Simón Martín si zakladá na tom, že umenie výroby a sušenie šunky saodovzdáva z generácie na generáciu a pri výrobe šunky zostávajú verní pôvodnej „receptúre“ z roku 1907, t. j. len kvalitné mäso a soľ bez iných chemických aditív.

Súčasný majiteľ firmy sa volá ako inak než Simón Martín a je to horal každým cólom. Väčšinu času trávi  v dubových hájoch, kde ho zaujímajú všetky aj tie najmenšie detaily ohľadom úrody žaluďov. Keď nehovorí osvojich šunkách (o ktorých sa mu údajne aj sníva), vie pekne rozprávať o histórii svojej rodiny, ktorá aj počasobčianskej vojny v Španielsku nikdy neopustila svoje remeslo. Simón Martín je držiteľom medzinárodných ocenení za kvalitu a chuť svojich iberských šuniek. Opakovane získava zlaté medaily na medzinárodnom veľtrhu mäsových výrobkov vo Frankfurte IFFA. Predovšetkým je však jeho šunka obľúbená v Španielsku, kde sa umiestňuje na popredných miestach v hodnotení spoločne so šunkamiz Dehesy Maladua a Joselito.

Od 308,00 €
Posledné kusy v sklade
Jedinečný vykostený jamón bellota pata negra zo 100% iberskej rasy a dĺžkou zrenia minimálne 36 mesiacov z čierneho iberského prasaťa (100% rasa) živiaceho sa v dobe tzv. „montanery“ výhradne žaluďmi vo voľnom výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame...
Od 236,00 €
Posledné kusy v sklade
Vykostené stehno vhodné na ručné krájanie alebo na nárezový stroj s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 36 mesiacov z čierneho iberského prasaťa živiaceho sa v dobe tzv. „montanery“ výhradne žaluďmi vo voľnom výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní...
Od 131,00 €
Vykostené stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 24 mesiacov z čierneho iberského prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.  Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico....
Od 79,62 €
Vykostené a úplne očistené stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 24 mesiacov z čierneho iberského prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.  Biely štítok. Viac o delení...
Od 166,50 €
Posledné kusy v sklade
Vykostené stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 30 mesiacov z čierneho iberského prasaťa z voľného výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.  Zelený štítok. Viac o delení...
52,00 €
Prírodne sušená saláma s paprikou z iberských ošípaných chovaných vo voľnom výbehu dubového lesa. Hmotnosť cca 1100 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.
45,00 €
Prírodne sušená saláma s paprikou z iberských ošípaných. Hmotnosť cca 1100 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.
Od 219,00 €
Predná noha (pliecko) s dĺžkou zrenia 20 – 28 mesiacov z čierneho 100 % iberského prasaťa živiaceho sa v dobe tzv. „montanery“ výhradne žaluďmi vo voľnom výbehu. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. Čierny štítok. Viac o delení...
Od 230,00 €
Predná noha s dĺžkou zrenia 20 – 28 mesiacov z čierneho iberského prasaťa živiaceho sa v dobe tzv. „montanery“ výhradne žaluďmi vo voľnom výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Červený štítok....
Od 159,00 €
Predná noha z čierneho iberského prasaťa s dĺžkou zrenia 20 - 24 mesiacov. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico.
Od 167,00 €
Predná noha z čierneho iberského prasaťa s dĺžkou zrenia 20 – 24 mesiacov. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Zelený štítok. Viac o delení jamónu ibérico.
Od 125,00 €
Predná noha z čierneho iberijského prasaťa s dĺžkou zrenia 20 - 24 mesiacov. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Nemá žiadny štítok.
Od 622,00 €
Stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžke zrenie minimálne 24 mesiacov z čierneho iberijského prasaťa živiaceho sa v čase tzv. montanery výhradne žalude vo voľnom výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a...
Od 290,00 €
Stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 24 mesiacov z čierneho iberského prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico.
Od 352,00 €
Stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 30 mesiacov z čierneho iberského prasaťa z voľného výbehu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Zelený štítok. Viac o delení jamónu ibérico.
11,20 €
Prírodne sušená saláma z iberských ošípaných chovaných v dubovom háji a kŕmených žaluďmi. Hmotnosť cca 260 – 290 g. Bez chemických konzervantov.
11,20 €
Prírodne sušená saláma z iberských ošípaných chovaných v dubovom háji a kŕmených žaluďmi. Hmotnosť cca 260 – 290 g. Bez chemických konzervantov.
52,00 €
Prírodne sušená saláma s korením z iberských ošípaných chovaných vo voľnom výbehu dubového lesa. V prírodnom čreve. Hmotnosť cca 1100 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.
45,00 €
Prírodne sušená saláma s korením z iberských ošípaných v prírodnom čreve. Hmotnosť cca 1100 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.
216,00 €
Set prednej nohy (pliecka) 4 - 4.5 kg z čierneho iberského prasaťa živiaceho sa v dobe tzv.„montanery“ výhradne žaluďmi vo voľnom výbehu, moderného stojana a nôže na krájanie jamónu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických...
169,00 €
Set obsahuje celú nohu (pliecko) s dobou dozrievania min. 20 mesiacov z čierneho iberského prasaťa, špeciálny stojan Banqueta a nôž na krájanie jamónu. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.  Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico.
319,00 €
Set obsahuje stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 24 mesiacov z čierneho iberského prasaťa, špeciálny stojan a nôž na krájanie jamónu. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. Biely štítok. Viac o delení jamónu...
On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť