Negrillon
Rodinná firma El Negrillón je pevným zástancom tradičnej výroby jamónu a sušených salámov bez akýchkoľvek chemických konzervantov a farbív. Sídli v oblasti León, ktorá je známa svojou tradíciou výroby ceciny. Výborné klimatické podmienky ovplyvnené blízkosťou pohoria Picos de Europa a nadmorská výška necelých 1 000 metrov predstavujú ideálne podmienky pre veľmi pomalé sušenie jamónov a salámov. Práve vďaka extrémne pomalému sušeniu majú produkty firmy El Negrillón veľmi intenzívnu chuť, na ktorú len tak nezabudnete.
Všetky produkty okrem hovädzej ceciny firmy El Negrillón sú vyrobené z bravčového mäsa pochádzajúceho z ošípaných rasy Duroc. Prasaťa rasy Duroc, podobne ako iberské ošípané, majú väčšiu infiltráciu tuku do svalového tkaniva. To prináša výrobkom používajúcim práve rasu Duroc väčšiu kvalitu a šťavnatosť. Duroc je tiež jediná rasa, s ktorou sa oficiálne môžu krížiť práve iberské ošípané.