Bez kosti Jamón ibérico cebo Simón Martín Zväčšiť

Bez kosti Jamón ibérico cebo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Zadné stehno s hmotnosťou podľa objednávky a dĺžkou zrenia minimálne 30 mesiacov z čierneho iberského prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ.

Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico tu.

Neobsahuje žiadne konzervanty ani farbivá.

Čerstvé vykostené stehno je ideálne pre kotúčové nárezové stroje.

Jamón ibérico cebo Simón Martín je základným iberským jamónom tradičného výrobcu zo Salamancy Simóna Martína s viac ako 100-ročnou tradíciou. Jamón pochádza z iberských prasiat chovaných konvenčným spôsobom v okolí dediny Guijuelo v preslávenej „jamonárskej“ oblasti Salamanca. Jamón ibérico cebo predstavuje oproti jamón serrano vyšší kvalitatívny stupeň prejavujúci sa vo vyššej infiltrácii tuku do chudého tkaniva šunky, tmavšou farbou mäsa, šťavnatejšou textúrou a intenzívnejšou a trvalejšou chuťou. Tuk má oproti jamón serrano navyše väčší podiel nenasýtených mastných kyselín a má preto nižší bod topenia než tuk jamón serrano z bielych ošípaných. Vďaka silnejšiemu tukovému krytiu vyžaduje jamón pomalé prírodné sušenie na čerstvom vzduchu v priebehu dvoch rokov.

V oficiálnom delení iberských šuniek má tento jamón biely štítok a predstavuje teda základný stupeň kategórie jamón ibérico (vyššie stupne majú zelený, červený a čierny štítok). Prasa môže byť 50 %, 75 % alebo 100 % iberské. Viac o delení iberských jamónov nájdete tu.

Jamón ibérico cebo Simón Martín je poctivou sušenou šunkou vyrobenou tradičným spôsobom bez akýchkoľvek chemických aditív jedným z najlepších výrobcov iberských šuniek v Španielsku. Ide o najlepší možný vstup do fascinujúceho sveta jamón ibérico.

Špecifikácie
hmotnosť  podľa výberu
dlžka zrenie 30 mesiacov
zloženie bravčové mäso z iberského prasaťa, soľ
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca