Set jamón ibérico - paleta cebo

Set obsahuje celú nohu (pliecko) s dobou dozrievania min. 20 mesiacov z čierneho iberského prasaťa, špeciálny stojan Banqueta a nôž na krájanie jamónu. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív. 

Biely štítok. Viac o delení jamónu ibérico.

178,45 €
(s DPH) spôsoby doručenia

SKLADOM. IHNEĎ NA ODOSLANIE.
Dodacia doba: 2 - 3 pracovné dni.
Odoslanie najneskôr nasledujúci pracovný deň.

Množstvo:

Vyberte produkty v sete:
1x Nôž Puño negro
9,20 €
4,30 € -4,90 € 

Jamón ibérico - paleta cebo je vyrobená z prednej nohy tmavého iberijského prasaťa. Rovnako ako všetky naše produkty je 100% prírodná, a teda neobsahuje žiadne chemické konzervanty a prechádza sušením len na čerstvom horskom vzduchu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína sa vyznačuje obzvlášť pretiahnutým tvarom a úzkym kopýtkom. Mäso je na reze sýte rubínovej farby, chuť je jemná a mierne sladkastá. Mäso vykazuje mramorovanie tukom typické pre iberskej šunky. Táto paleta pochádza z mesta Guijuelo - jednej z najvyhlásenejších oblastí produkcie iberských šuniek. Ošípané, z ktorých je šunka vyrobená, sú chované priamo na farme Simóna Martína. To dovoľuje Simonovi kontrolovať celý proces výroby a zaistiť tak stabilnú vysokú kvalitu výsledného výrobku. Dlhé zrenie palety (minimálne 20 mesiacov oproti štandardným 16tich) zabezpečuje tejto palete jemnú ale plnú chuť "a curado" a nenapodobiteľnú vôňu.

V oficiálnom delenie iberských šuniek má táto paleta biely štítok. To znamená, že prasa, z ktorého je vyrobená, malo aspoň jedného rodiča so 100% iberskú krvou. Druhý rodič je buď rasy Duroc alebo iberijský kríženec. Celkovo mu teda koluje v krvi minimálne 50% iberskej krvi.

Tento jamón je rovnako ako všetky naše produkty úplne prírodným produktom vyzretým na čerstvom vzduchu bez použitia akýchkoľvek chemických aditív. Vďaka prirodzenému sušeniu zrel v prírodnom secaderi bez urýchľovania v klimatizovaných komorách. Obsahuje iba mäso, soľ a čas.

Set obsahuje špeciálny stojan a nôž na krájanie jamónu.

Druh jamónu

iberské prasa cebo

Tieto jamóny sú označované v oficiálnej klasifikácii jamónu ibérico bielym štítkom.

Jamón ibérico pochádza z čierneho iberského prasaťa, ktoré je celosvetovým unikátom a premieňa jamón ibérico na jedinečný produkt, neporovnateľný s inými sušenými šunkami. Jamón ibérico má na rozdiel od jamónu serrano (ale aj napr. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzívnejšiu a trvalejšiu chuť, vyšší podiel zdravých, nenasýtených tukov a nenapodobiteľnú textúru danú medzisvalovým tukom.

V prípade jamónu ibérico cebo sú zvieratá kŕmené výhradne bežným krmivom, väčšinou obilím a strukovinami, a nie sú chované vo voľnom výbehu.

Predná noha (pliecko) z čierneho prasaťa, tzv. paleta ibérica obsahuje v pomere menší podiel mäsa, väčší podiel kostí, tuku a kože v porovnaní so zadnou nohou jamónu ibérico. Vďaka vyššiemu podielu kostí je krájanie o stupeň zložitejšie ako pri zadnej nohe.

TYP Ibérico
FORMÁT Celá noha (pliecko) s kosťou
DOBA ZRANIA 20 mesiacov
STRAVA Kvalitné rastlinné krmivo a obilia
VÝROBCA Simón Martín
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1903 kJ (458 kcal)
Tuky 36 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 14 g
Sacharidy 0,8 g
- z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny 33 g
Soľ 5,2 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100 %, t.j. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

S Vašou objednávkou obdržíte podrobný návod na krájanie v papierovej forme. Detailný popis nájdete v online návode na krájanie sušenej šunky.

SKLADOM. IHNEĎ NA ODOSLANIE.
Dodacia doba: 2 - 3 pracovné dni.
Odoslanie najneskôr nasledujúci pracovný deň.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť