Jamón ibérico - paleta selección

Predná noha z čierneho iberijského prasaťa s dĺžkou zrenia 20 - 24 mesiacov. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.

Nemá žiadny štítok.

139,00 €
Hmotnosť :
Množstvo:

Paleta selección je vyrobená z prednej nohy (pliecka) tmavého iberského prasaťa. Rovnako ako všetky naše produkty je 100% prírodný, a teda neobsahuje žiadne chemické konzervanty a prechádza sušením len na čerstvom horskom vzduchu. Paleta selección od Simóna Martína sa vyznačuje obzvlášť pretiahnutým tvarom a úzkym kopýtkom. Mäso je na reze sýtej rubínovej farby, chuť je jemná a mierne sladkastá. Mäso vykazuje mramorovanie tukom typické pre iberské šunky. Táto paleta pochádza z mesta Guijuelo - jednej z najvyhlásenejších oblastí produkcie iberských šuniek. Ošípané, z ktorých je šunka vyrobená, sú chované priamo na farme Simóna Martína. To dovoľuje Simónovi kontrolovať celý proces výroby, a tak zaistí stabilnú vysokú kvalitu výsledného výrobku. Dlhé zrenie palety (minimálne 20 mesiacov oproti štandardným 16) zabezpečuje tejto palete jemnú, ale plnú chuť "a curado" a nenapodobiteľnú vôňu.

Tento jamón je rovnako ako všetky naše produkty úplne prírodným produktom vyzretým na čerstvom vzduchu bez použitia akýchkoľvek chemických aditív. Vďaka prirodzenému sušeniu zrel v prírodnom secaderi bez urýchľovania v klimatizovaných komorách. Obsahuje iba mäso, soľ a čas.

Druh jamónu

Paleta selección nemá žiadny štítok v rámci oficiálnej klasifikácie jamónu ibérico, pretože sa svojimi charakteristikami pohybuje medzi definovanými kategóriami. Pochádza podobne ako červený a čierny štítok najčastejšie z ošípaných, ktoré sa pohybujú vo voľnom výbehu dubového hája (dehesy), ale na rozdiel od nich ošípané nedosiahnu v dehese normou stanovenú hmotnosť a po žaluďovej sezóne sa musia dokrmovať bežným organickým krmivom.  

Predná noha (pliecko) z čierneho prasaťa, tzv. paleta ibérica obsahuje v pomere menší podiel mäsa, väčší podiel kostí, tuku a kože v porovnaní so zadnou nohou jamónu ibérico. Vďaka vyššiemu podielu kostí je krájanie o stupeň zložitejšie ako pri zadnej nohe.

TYP Ibérico
FORMÁT Celá noha (pliecko) s kosťou
DOBA ZRANIA 20 mesiacov
STRAVA Voľný zber žaluďov a aromatických bylín v dubovom háji (tzv. Dehesa)
VÝROBCA Simón Martín
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1903 kJ (458 kcal)
Tuky 36 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 14 g
Sacharidy 0,8 g
- z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny 33 g
Soľ 5,2 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100%, tj. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

S Vašou objednávkou obdržíte podrobný návod na krájanie v papierovej forme. Detailný popis nájdete v online návode na krájanie sušenej šunky.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť