Jamón serrano gran reserva 18 mesiacov

Zadná noha (stehno) s hmotnosťou cca 7 kg a dobou dozrievania 18 mesiacov z bieleho prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.

166,00 €
Hmotnosť :
Množstvo:

Jamón serrano gran reserva 18 mesiacov je pýchou Josého Miguela Rodrigueza, majiteľa rodinnej firmy Granadul umiestnené na úpätí zasnežených vrcholkov Sierry Nevady. Počas 18 mesiacov pozvoľného zrenia na čerstvom, suchom vzduchu z neďalekých hôr sa utvára neopakovateľne intenzívnu chuť, ktorá vám v spojení s výnimočnou šťavnatosťou tohto Jamón poskytne neobyčajný gurmánsky zážitok. Keďže tento jamón pochádza z kvalitných chovov, vykazuje neobyčajne vysokú infiltráciu tuku do svalového tkaniva pripomínajúce tak jamón ibérico.

Tento jamón je rovnako ako všetky naše produkty úplne prírodným produktom vyzretým na čerstvom vzduchu bez použitia akýchkoľvek chemických aditív. Vďaka prirodzenému sušeniu zrel v prírodnom secaderi bez urýchľovania v klimatizovaných komorách. Obsahuje iba mäso, soľ a čas.

Druh jamónu

jamón serrano

Jamón serrano je sušená šunka z bieleho prasaťa. Serrano sa tak radí do rovnakej kategórie, do ktorej patrí známe talianske prosciutto crudo (napr. parmská šunka) či francúzsky jambon de Bayonne. V tomto prípade ide o najvyšší stupeň kvality jamónu serrano označovaný „gran reserva“. Aby mohol byť jamón označený gran reserva, musí prejsť procesom prírodného zrenia po dobu minimálne 15 mesiacov. Toto dlhé sušenie prehlbuje intenzitu chute zvanej „a curado“. Zadná noha má v porovnaní s prednou nohou (paleta serrana) väčší podiel mäsa, menší podiel kostí, kože, tuku a vďaka menšiemu podielu kostí je možné ju ľahšie krájať. Jamón je dodávaný v celku.

TYP Serrano
FORMÁT Celá noha (stehno) s kosťou
DOBA ZRANIE 18 mesiacov
STRAVA Kvalitné rastlinné krmivo
VÝROBCA Granadul
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1190 kJ (284 kcal)
Tuky 12,7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukry <0,1 g
Bielkoviny 42,5 g
Soľ 1,65 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100%, tj. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

S Vašou objednávkou obdržíte podrobný návod na krájanie v papierovej forme.Detailný popis nájdete v online návode na krájanie sušenej šunky.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť