Jamón serrano gran reserva 24 mesiacov

Zadná noha (stehno) o hmotnosti cca 8 kg a dĺžkou zrenia 24 mesiacov z bieleho prasaťa. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.

209,00 €
Hmotnosť :
Množstvo:

Jamón serrano gran reserva 24 mesiacov je vyrobený zo zadnej nohy (stehna) samica bieleho prasaťa. Výnimočne veľké bravčové stehná sú ideálne surovinou pre extrémne dlhý proces zrenia, ktorý je inak bežný iba pre jamón ibérico. Špecifická chuť jamón serrano sa v priebehu dvojročného dozrievania úžasne prehĺbi a výsledkom je mimoriadne intenzívny chuťový zážitok. Tento jamón je všeobecne uznávaným kráľom ríše španielskej sušenej šunky z bielej rasy ošípaných a predstavuje absolútny vrchol tradičnej španielskej gastronómie.

Tento jamón je rovnako ako všetky naše produkty úplne prírodným produktom vyzretým na čerstvom vzduchu bez použitia akýchkoľvek chemických aditív. Vďaka prirodzenému sušeniu zrel v prírodnom secaderi bez urýchľovania v klimatizovaných komorách. Obsahuje iba mäso, soľ a čas.

Druh jamónu

jamón serrano

Jamón serrano je sušená šunka z bieleho prasaťa. Serrano sa tak radí do rovnakej kategórie, do ktorej patrí známe talianske prosciutto crudo (napr. parmská šunka) či francúzsky jambon de Bayonne. V tomto prípade ide o najvyšší stupeň kvality jamónu serrano označovaný „gran reserva“. Aby mohol byť jamón označený gran reserva, musí prejsť procesom prírodného zrenia po dobu minimálne 15 mesiacov. Toto dlhé sušenie prehlbuje intenzitu chute zvanej „a curado“. Zadná noha má v porovnaní s prednou nohou (paleta serrana) väčší podiel mäsa, menší podiel kostí, kože, tuku a vďaka menšiemu podielu kostí je možné ju ľahšie krájať. Jamón je dodávaný v celku.

TYP Serrano
FORMÁT Celá noha (stehno) s kosťou
DOBA ZRANIA 24 mesiacov
STRAVA Kvalitné rastlinné krmivo
VÝROBCA Granadul
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1190 kJ (284 kcal)
Tuky 12,7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukry <0,1 g
Bielkoviny 42,5 g
Soľ 1,65 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100%, tj. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

S Vašou objednávkou obdržíte podrobný návod na krájanie v papierovej forme. Detailný popis nájdete v online návode na krájanie sušenej šunky.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť