Chorizo cular bellota Simón Martin 1200g Zväčšiť

Chorizo cular bellota Simón Martin 1200g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Prírodne sušená saláma s paprikou z iberských ošípaných. Hmotnosť cca 1100 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.

Chorizo cular ibérico je kráľom španielskych salám. Hrubo nasekané iberské mäso sa zmieša so soľou, mletou sušenou paprikou, cesnakom a prírodnými bylinkami, napchá sa do hovädzieho čreva a nechá sa na čerstvom vzduchu usušiť počas dlhých 4 mesiacov. Ku konzervácii sa používa iba soľ a konzervačné účinky papriky. Saláma je v prírodnom čreve a každý kus je preto svojím tvarom originál. Navyše mäso tejto salámy pochádza z ošípaných živiacich sa v dubových hájoch výhradne žaluďmi, bylinkami a ostatnými spadnutými plodmi. V chorizu sa tento spôsob života prejavuje celkom konkrétne vysokým podielom nenasýtených mastných kyselín a olejovitou konzistenciou prítomného tuku, ktorý sa v izbovej teplote topí. Strava sa tiež premieta do jemného lieskovcového spodného tónu chuti choriza.

Na rozdiel od iných výrobcov je Simon Martin zároveň chovateľom a má teda absolútnu kontrolu nad prvotriednou surovinou. 

Chorizo treba krájať na čo najtenšie plátky, možno ho skladovať na dobre vetranom mieste v izbovej teplote alebo v chladničke. Odporúčame črievko pred konzumáciou odstrániť.  

Špecifikácie
hmotnosť  1.1 - 1.3 kg
dĺžka zrenia 4 mesiace
zloženie bravčové mäso z iberského prasaťa, soľ, cukor, koreniny, prírodné rastlinné bielkoviny, prírodné črevo
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca