Salchichón ibérico cular de bellota Simón Martin - 1200g Zväčšiť

Salchichón ibérico cular de bellota Simón Martin - 1200g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Prírodne sušená saláma s korením z iberských ošípaných chovaných vo voľnom výbehu dubového lesa. V prírodnom čreve. Hmotnosť cca 1000 – 1300 g. Bez chemických konzervantov.


Salchichón cular ibérico je pokrvným bratom choriza cular. Na rozdiel od choriza, ktorému dominuje intenzívna chuť sušenej papriky, je salchichón jemnejší s prevládajúcou chuťou samotného mäsa a jemnou chuťou korenia. Ide o salchichón ibérico a jeho mäso teda pochádza zo špeciálnej rasy čiernych iberských polodivokých svíň. Navyše mäso tejto salámy pochádza z ošípaných živiacich sa v dubových hájoch výhradne žaluďmi, bylinkami a ostatnými spadnutými plodmi. V salchichóne sa tento spôsob života prejavuje celkom konkrétne vysokým podielom nenasýtených mastných kyselín a olejovitou konzistenciou prítomného tuku, ktorý sa v izbovej teplote topí. Strava sa tiež premieta do jemného lieskovcového spodného tónu chuti salchichónu.

Nasekané iberské mäso sa premieša so soľou a korením, napchá sa do prírodného čreva a po výnimočne dlhú dobu 4 mesiacov sa suší na čerstvom horskom vzduchu.

Na rozdiel od iných výrobcov je Simon Martin zároveň chovateľom a má teda absolútnu kontrolu nad prvotriednou surovinou. 

Salchichón treba krájať na čo najtenšie plátky, možno ho skladovať na dobre vetranom mieste v izbovej teplote alebo v chladničke. Odporúčame črievko pred konzumáciou odstrániť.  

Špecifikácie
hmotnosť  1.0 - 1.3 kg
dĺžka zrenia 4 mesiace
zloženie bravčové mäso z iberského prasaťa vo voľnom výbehu dubového lesa, soľ, cukor, koreniny, prírodné rastlinné bielkoviny, prírodné črevo
výrobca a oblasť pôvodu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca