Lomo Embuchado Zväčšiť

Lomo Embuchado El Negrillón

Prírodne vyzretý bravčový chrbát s hmotnosťou cca. 700g naložený v zmesi aromatických bylín. Bez chemických konzervantov.

Lomo embuchado je pýchou firmy El Negrillón a ich tradičného secadera v malom mestečku BONAR na okraji národného parku Picos de Europa. Prírodné črievko, v ktorom je chrbát sušený, udržuje mäso vnútri šťavnaté a zabraňuje prehnanému vysúšaniu. Mäso sa najprv nasolí, nechá sa týždeň až dva odstáť, potom sa obalí v horských bylinkách, v ktorých prevláda pamajorán, a mleté ​​sušené paprike a zavesí sa na dva až štyri mesiace vyzrieť na čerstvý horský vzduch. Špecialitou firmy El Negrillón je záverečnej ľahké zaúdenia produktu, ktoré lomu dodáva príjemnú, ale nevtieravú, dymovú chuť.

Oproti jamón je vyzretá chuť "a curado" doplnená o komplexný chuť prírodných byliniek a mletej sušené papriky. Chuť a vôňa je tak trochu komplikovanejšie ako u tradičného jamón. Oproti krkovičku (cabecero), ktorá je viac prerastené tukom, je lomo svojou chuťou intenzívnejšie a trvalejšie.

Vzhľadom k intenzívnej chuti je nutné krájať lomo na čo najtenšie plátky. Plátky podávajte vždy v izbovej teplote.

Lomo je balené vo vákuu a môžete ho skladovať v chladničke alebo v špajze so stabilnou teplotou. Pred kozumací doporučujeme lomo vybrať z vákua aspoň dve hodiny vopred.

Rez na vzduchu osychá a oxiduje a ak nebudete ukrajovať z loma viac ako 3 dni, je dobré pomazať rez olivovým olejom, aby zbytočne nevysychal.