Lomo Embuchado Zväčšiť

Lomo Embuchado El Negrillón

Prírodne vyzretý bravčový chrbát naložený v zmesi aromatických bylín. Bez chemických konzervantov.

omo embuchado je pýchou José Luis Benita a jeho tradičného secadera v malom mestečku La Colilla v podhorí Sierra de Gredos. Prírodné črievko, v ktorom je chrbát sušený, udržuje mäso vnútri šťavnaté a zabraňuje prehnanému vysúšaniu. Mäso sa najprv nasolí, nechá sa týždeň až dva odstáť, potom sa obalí v horských bylinkách, v ktorých prevláda pamajorán, a mleté sušené paprike a zavesí sa na dva až štyri mesiace vyzrieť na čerstvý horský vzduch.

Oproti jamónu je vyzretá chuť "a curado" doplnená o komplexný chuť prírodných byliniek a mletej sušené papriky. Chuť a vôňa je tak trochu komplikovanejšie ako u tradičného jamónu. Oproti bravčové krkovičce, ktorá je viac prerastená tukom, je lomo svojou chuťou intenzívnejšie a trvalejšie.

Vzhľadom k intenzívnej chuti je nutné krájať lomo na čo najtenšie plátky. Plátky podávajte vždy v izbovej teplote.

Lomo skladujte v chladničke alebo v izbovej teplote v suchu. Jedná sa o vyzretý produkt, ktorý nie je treba skladovať v chlade. Pokiaľ ho zabalíte do nepriedušného materiálu, vystavujete sa riziku, že chytí na povrchu pleseň. Rez na vzduchu osychá a oxiduje a ak nebudete ukrajovať z loma viac ako 3 dni, je dobré pomazať rez olivovým olejom, aby zbytočne nevysychal.

Špecifikácie
hmotnosť  cca 300g
dĺžka zrenia 4 měsíce
zloženie bravčový chrbát (z rasy Duroc), soľ, mletá paprika, prírodné byliny 
výrobca a oblasť pôvodu
J. L. Benito
La Colilla (Sierra de Gredos)