Set mini jamón - mini jamon serrano

Set obsahuje vykostenú zadnú nohu (stehno) s dĺžkou zrenia 15 mesiacov (hmotnosť podľa vášho výberu) z bieleho prasaťa, stojan a špeciálny nož na krájanie jamónu. Zloženie: bravčové mäso, soľ. Ako jediní na trhu ponúkame výhradne jamón bez chemických konzervantov a farbív.

43,45 €
Množstvo:

Vyberte produkty v sete:

Tento jamón pochádza zo zadnej nohy (stehna) samice bieleho prasaťa a jeho mäso má vláčnu konzistenciu a sladkastú chuť. Nižší obsah soli, ktorý je výsledkom po niekoľko generácií starostlivo stráženého rodinného tajomstvo procese zrenia rodiny Rodriguez, prepožičiava tomuto jamón okrem jemnej sladkastej chuti tiež prekvapivú mäkkosť mäsa. Jeho farba je tmavo ružová až rubínová, tuk je naproti tomu snehovo biely a má veľmi výraznú arómu "a curado". Konzistenciu mäsa potom môžeme označiť za homogénny, ale nie pastózna. Tento Jamón z úpätí Sierry Nevady je 100% prírodným produktom, ktorý vám umožní ochutnať to najlepšie z Andalúzie.

Set obsahuje speciálny stojan a nôž na krájanie jamónu.

Čerstvé vykostené stehno je ideálne pre kotúčové nárezové stroje.

Druh jamónu

jamón serrano

Jamón serrano je sušená šunka z bieleho prasaťa. Serrano sa tak radí do rovnakej kategórie, do ktorej patrí známe talianske prosciutto crudo (napr. parmská šunka) či francúzsky jambon de Bayonne. V tomto prípade ide o najvyšší stupeň kvality jamónu serrano označovaný „gran reserva“. Aby mohol byť jamón označený gran reserva, musí prejsť procesom prírodného zrenia po dobu minimálne 15 mesiacov. Toto dlhé sušenie prehlbuje intenzitu chute zvanej „a curado“. Zadná noha má v porovnaní s prednou nohou (paleta serrana) väčší podiel mäsa, menší podiel kostí, kože, tuku a vďaka menšiemu podielu kostí je možné ju ľahšie krájať. Jamón je dodávaný v celku.

TYP Serrano
FORMÁT Vykostený kus
DOBA ZRANIA 15 mesiacov
STRAVA Kvalitné rastlinné krmivo
VÝROBCA Granadul
SKLADOVANIE Suché a chladné miesto
BALENIE Táto šunka je vákuovo balená v igelitovom obale, vložená do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasielaná v prepravnej papierovej krabici, na ktorej sú následne nalepené štítky dopravcu.

Bravčové mäso, morská soľ

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez gluténu
  • Bez laktózy
  • Znížený obsah soli*

*V porovnaní s inými sušenými mäsovými produktmi.

Energia 1190 kJ (284 kcal)
Tuky 12,7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukry <0,1 g
Bielkoviny 42,5 g
Soľ 1,65 g

Jamón je zavákuovaný kvôli jednoduchej manipulácii a logistiky (bez rizika zamastenia vonkajšieho obalu) a taktiež pre uchovanie svojej chuti a kvality. Ak je vákuum 100 %, t.j. dokonale prisaté, môže šunka byť uchovaná v tomto stave až do konca exspirácie. V prípade, že je vákuum porušené, je nutné šunku z obalu vybrať. Stav vákua je preto nutné pravidelne kontrolovať, občas sa môže stať, že malá trhlinka začne po dlhšom čase nasávať vzduch. To potom má za následok rozvoj zrejúcej plesne na jamóne. Pred samotnou konzumáciou odporúčame šunku z obalu vybrať približne 24 hodín vopred, kedy má pri izbových podmienkach čas na opätovné vytvrdnutie kože a získanie silnej arómy. Ďalšie dôležité informácie nájdete v našich často kladených otázkach.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť