Krokety s jamónom

Keď si spomeniem, že sme sa v 90. rokoch neživili ničím iným, než kroketami vyprážanými v prepálenom oleji, divím sa, že sme ešte medzi živými. Medzi našu školu a autobusovú zastávku sa jedného dňa postavil karavan s kroketami a hranolčekmi, a keď videl tie obrovské tržby, už nikdy neodišiel. Puch z prepáleného oleja uvádzal celú školu do tranzu a aj najchudobnejší žiaci míňali posledné úspory svojich rodičov na porciu krokiet premočených tatárskou v plastovom tégliku.

Vďaka tomu máme ku kroketám obzvlášť intímny a sentimentálny vzťah. Boli sme preto nadšení, keď sme zistili, že Španieli považujú krokety za jedno z najdelikátnejších jedál. Nie je žiadnou výnimkou, keď v dobrej reštaurácii nájdete krokety na jedálnom lístku ako samostatné hlavné jedlo. Nejde však o naše klasické mrazené krokety z Family frostu, ale o jemné bešamelové krokety s jamónom, ktoré sa občas podávajú s cesnakovou majonézou, častejšie však len tak. Na povrchu majú tenkú chrumkavú krustu, ktorá ukrýva krémovú bešamelovú náplň.

Sú celkom prácne, ale skúste ich, budú vám chutiť. :-)

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť