Krokety s jamónom

Keď si spomeniem, že sme sa v 90. rokoch neživili ničím iným, než kroketami vyprážanými v prepálenom oleji, divím sa, že sme ešte medzi živými. Medzi našu školu a autobusovú zastávku sa jedného dňa postavil karavan s kroketami a hranolčekmi, a keď videl tie obrovské tržby, už nikdy neodišiel. Puch z prepáleného oleja uvádzal celú školu do tranzu a aj najchudobnejší žiaci míňali posledné úspory svojich rodičov na porciu krokiet premočených tatárskou v plastovom tégliku.

Vďaka tomu máme ku kroketám obzvlášť intímny a sentimentálny vzťah. Boli sme preto nadšení, keď sme zistili, že Španieli považujú krokety za jedno z najdelikátnejších jedál. Nie je žiadnou výnimkou, keď v dobrej reštaurácii nájdete krokety na jedálnom lístku ako samostatné hlavné jedlo. Nejde však o naše klasické mrazené krokety z Family frostu, ale o jemné bešamelové krokety s jamónom, ktoré sa občas podávajú s cesnakovou majonézou, častejšie však len tak. Na povrchu majú tenkú chrumkavú krustu, ktorá ukrýva krémovú bešamelovú náplň.

Sú celkom prácne, ale skúste ich, budú vám chutiť. :-)

Streda, 28. september 2022
Nakoniec to ide celkom dobre, aj keď som mala strach z toho, ako sa bude smažiť bešamel :-) Chtnú ako v Španielsku. Mohli by ste dať recept aj na iné varianty, so špenátom, mäsom atď.
Pozri originálPozri preklad

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť