Recept: Mušle svätého Jakuba s petržlenovou majonézou z olivového oleja - Jamon.sk

O mušliach svätého Jakuba

Mušle svätého Jakuba (hrebenatky svätojakubské) sú kráľovné mušlí i škeblí. Sú tie najikonickejšie z ikonických mušlí a rovnako na tanieri porážajú svojich chudobnejších a lacnejších príbuzných na celej čiare. Najvyššia sezóna čerstvých hrebenatiek je v zimných mesiacoch, ale začínajú sa objavovať už začiatkom októbra. V Španielsku sú pokladané za luxusné jedlo, ktoré si normálni smrteľníci doprajú iba pri výnimočných príležitostiach. Cena za kilo mušlí nie je až taká závratná, ale podiel mäsa na celkovej hmotnosti je zanedbateľný. Z celej mušle sa väčšinou je iba lahodný biely sval, v tradičných receptoch sa niekedy používa aj krehký, ale horkastý oranžový reprodukčný orgán. Tento recept je vynikajúcim úvodom k akémukoľvek morskému menu. Kombinuje krehké mäso z mušle so zamatovou majonézou z olivového oleja.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť