Recept na churros (čuros)

Churros chutí lepšie, ako sa môže zdať na papieri alebo na obrazovke.

CESTO

Ak sa budete riadiť týmito tipmi, nemôžete cesto pokaziť:

  1. Dávajte pozor, aby ste vodu neuvarili. Varte ju pod pokrievkou a uistite sa, že múku do nej vhodíte hneď, ako začne vrieť.
  2. Na múke príliš nezáleží. Podľa našich skúseností môžete dosiahnuť rovnaký výsledok s akoukoľvek obyčajnou pšeničnou múkou.
  3. Cesto sa oplatí hniesť v ruke, aby ste odstránili prípadné suché miesta.

SMAŽENIE

Je potrebné pomerne veľa oleja. Ak pripravujete len tu uvedené množstvo, nepreháňajte to s veľkosťou panvice, aby ste do nej nemuseli naliať celú fľašu. Slnečnicový olej je dostatočný, môžete ho použiť opakovane na vyprážanie churros. Churros nezanechávajú žiadne kúsky, ktoré by sa v oleji pripálili. Churros by mali byť naozaj úplne ponorené v oleji. Ideálna teplota je 170-180 stupňov. Skúste najprv usmažiť malý kúsok a po usmažení do chrumkava skontrolujte, či nie je vnútri surový. Ak nemáte teplomer, môžete vyskúšať starý španielsky trik s kúskom chleba. Ak začne prskať, olej je hotový. Z oleja by sa ešte nemalo dymiť.

PODÁVANIE

Churros sa jedia buď rozbalené a potom namočené v káve s mliekom alebo v horúcej hustej čokoláde. Alebo sa obaľujú v cukre alebo v zmesi cukru a škorice. Posledná možnosť je naša obľúbená, rovnako ako vo väčšine Južnej Ameriky.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť