Recept na churros (čuros)

Churros chutí lepšie, ako sa môže zdať na papieri alebo na obrazovke.

CESTO

Ak sa budete riadiť týmito tipmi, nemôžete cesto pokaziť:

  1. Dávajte pozor, aby ste vodu neuvarili. Varte ju pod pokrievkou a uistite sa, že múku do nej vhodíte hneď, ako začne vrieť.
  2. Na múke príliš nezáleží. Podľa našich skúseností môžete dosiahnuť rovnaký výsledok s akoukoľvek obyčajnou pšeničnou múkou.
  3. Cesto sa oplatí hniesť v ruke, aby ste odstránili prípadné suché miesta.

SMAŽENIE

Je potrebné pomerne veľa oleja. Ak pripravujete len tu uvedené množstvo, nepreháňajte to s veľkosťou panvice, aby ste do nej nemuseli naliať celú fľašu. Slnečnicový olej je dostatočný, môžete ho použiť opakovane na vyprážanie churros. Churros nezanechávajú žiadne kúsky, ktoré by sa v oleji pripálili. Churros by mali byť naozaj úplne ponorené v oleji. Ideálna teplota je 170-180 stupňov. Skúste najprv usmažiť malý kúsok a po usmažení do chrumkava skontrolujte, či nie je vnútri surový. Ak nemáte teplomer, môžete vyskúšať starý španielsky trik s kúskom chleba. Ak začne prskať, olej je hotový. Z oleja by sa ešte nemalo dymiť.

PODÁVANIE

Churros sa jedia buď rozbalené a potom namočené v káve s mliekom alebo v horúcej hustej čokoláde. Alebo sa obaľujú v cukre alebo v zmesi cukru a škorice. Posledná možnosť je naša obľúbená, rovnako ako vo väčšine Južnej Ameriky.

Štvrtok, 20. jún 2024

Tak takto naozaj pravé churos tvrdé byť nemá bohužiaľ vám tam chýba jedna prísada. Máme barák na Tennerife boli sme x krát na pevninskom Španielsku a nikto ho tak tvrdé nemá

Dobrý deň, ďakujeme za spätnú väzbu. Zamysleli sme sa, prečo cesto vychádza príliš tvrdé a našli sme jednoduché vysvetlenie. V recepte sa dáva rovnaký objem múky ako vody - 250 ml , a nie 250 g múky a 250 g vody. Pre istotu sme pridali do zátvorky, že to je jeden hrnček, aby to bolo úplne jasné. Inak v Španielsku ešte existuje variant churros, tzv. porras alebo tejerringos, kam sa pridáva aj jedlá sóda. Výsledný produkt je vďaka jedlej sóde výrazne nadýchaný. Recept na ne máme v pláne, tak snáď už čoskoro!

Pozri originálPozri preklad
(nehodnotené)
Štvrtok, 13. jún 2024

Cesto bolo také tuhé, že nešlo pretlačiť ničím. Musela som vyváľať. Aj tak po vysmažení boli tyčinky tvrdé.

Dobrý deň, každá múka je trochu iná, a preto je občas nutné do príliš tuhého cesta použiť viac vody. Výsledná konzistencia cesta by mala byť dostatočne flexibilná, aby cesto bolo možné tvarovať bez námahy (len o niečo tuhšie ako plastelína). Pozor cesto ale nemôže byť tekuté!

Pozri originálPozri preklad
Nedeľa, 12. november 2023

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť