Recept na churros (čuros)

Churros chutí lepšie, ako sa môže zdať na papieri alebo na obrazovke.

CESTO

Ak sa budete riadiť týmito tipmi, nemôžete cesto pokaziť:

  1. Dávajte pozor, aby ste vodu neuvarili. Varte ju pod pokrievkou a uistite sa, že múku do nej vhodíte hneď, ako začne vrieť.
  2. Na múke príliš nezáleží. Podľa našich skúseností môžete dosiahnuť rovnaký výsledok s akoukoľvek obyčajnou pšeničnou múkou.
  3. Cesto sa oplatí hniesť v ruke, aby ste odstránili prípadné suché miesta.

SMAŽENIE

Je potrebné pomerne veľa oleja. Ak pripravujete len tu uvedené množstvo, nepreháňajte to s veľkosťou panvice, aby ste do nej nemuseli naliať celú fľašu. Slnečnicový olej je dostatočný, môžete ho použiť opakovane na vyprážanie churros. Churros nezanechávajú žiadne kúsky, ktoré by sa v oleji pripálili. Churros by mali byť naozaj úplne ponorené v oleji. Ideálna teplota je 170-180 stupňov. Skúste najprv usmažiť malý kúsok a po usmažení do chrumkava skontrolujte, či nie je vnútri surový. Ak nemáte teplomer, môžete vyskúšať starý španielsky trik s kúskom chleba. Ak začne prskať, olej je hotový. Z oleja by sa ešte nemalo dymiť.

PODÁVANIE

Churros sa jedia buď rozbalené a potom namočené v káve s mliekom alebo v horúcej hustej čokoláde. Alebo sa obaľujú v cukre alebo v zmesi cukru a škorice. Posledná možnosť je naša obľúbená, rovnako ako vo väčšine Južnej Ameriky.

Pondelok, 9. jún 2025
Prepáčte, len rýchla poznámka... ale mala som poriadnu explóziu oleja. V ceste neboli žiadne bubliny, aj keď som ho miesil ručne. Moja priateľka je zo Španielska a vieme, čo sú churros. Som šéfkuchár už 15 rokov, takže viem veľa o vyprážanom a pečenom ceste. Prosím, nerobte tento recept podľa návodu; ak je to možné, upravte ho!!!!!! Existuje skutočné riziko vážnych popálenín. Postupoval som presne podľa receptu a teplotu som meral teplomerom. Prepáčte, ale prosím, odstráňte recept! S pozdravom, Fabian Eder.
Pozri originálPozri preklad
Nedeľa, 27. október 2024

Bomby! Olej prskal všade - celá kuchyňa, aj strop, aj steny, aj ja - pofŕkané ešte aj cestom z oleja, aj olejom - všade. Mám popálené ruky na chrbte, aj okolo oka. Ešteže som zareagovala rýchlo, a že mi ten olej neprskol do oka ! To musí byť niečo inak robené !!!. Podotýkam, že som robila všetko regulérne - cesto vypracované, hladké, Pištoľ originálna na Churros !

Dobrý den, děkujeme za komentář. Ano, olej může prskat - zhoršuje se to pokud zůstanou uvnitř v těstě vzduchové díry, což se s pistolí na churros zase tolik nestává. Pokud je problémem voda, doporučuje se olej před smažením posolit. V každém případě doporučujeme mít po ruce poklici nebo siťku pro zakrytí pánve!

Nedeľa, 20. október 2024
Za mňa recept super... Robili sme so synom úplne prvýkrát.. Keďže je cesto hutnejšie nešlo pretlačiť cez cukrárske vrecko tak sme ručne robili väčšie rohlíčky. Smaženie bez problémov nakoniec sme obalili len v cukre a škoricu.... Rýchla chuťovka...
Pozri originálPozri preklad

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť