Recept na churros (čuros)

Churros chutí lepšie, ako sa môže zdať na papieri alebo na obrazovke.

CESTO

Ak sa budete riadiť týmito tipmi, nemôžete cesto pokaziť:

  1. Dávajte pozor, aby ste vodu neuvarili. Varte ju pod pokrievkou a uistite sa, že múku do nej vhodíte hneď, ako začne vrieť.
  2. Na múke príliš nezáleží. Podľa našich skúseností môžete dosiahnuť rovnaký výsledok s akoukoľvek obyčajnou pšeničnou múkou.
  3. Cesto sa oplatí hniesť v ruke, aby ste odstránili prípadné suché miesta.

SMAŽENIE

Je potrebné pomerne veľa oleja. Ak pripravujete len tu uvedené množstvo, nepreháňajte to s veľkosťou panvice, aby ste do nej nemuseli naliať celú fľašu. Slnečnicový olej je dostatočný, môžete ho použiť opakovane na vyprážanie churros. Churros nezanechávajú žiadne kúsky, ktoré by sa v oleji pripálili. Churros by mali byť naozaj úplne ponorené v oleji. Ideálna teplota je 170-180 stupňov. Skúste najprv usmažiť malý kúsok a po usmažení do chrumkava skontrolujte, či nie je vnútri surový. Ak nemáte teplomer, môžete vyskúšať starý španielsky trik s kúskom chleba. Ak začne prskať, olej je hotový. Z oleja by sa ešte nemalo dymiť.

PODÁVANIE

Churros sa jedia buď rozbalené a potom namočené v káve s mliekom alebo v horúcej hustej čokoláde. Alebo sa obaľujú v cukre alebo v zmesi cukru a škorice. Posledná možnosť je naša obľúbená, rovnako ako vo väčšine Južnej Ameriky.

Streda, 2. október 2024
Skúšala som urobiť veľkú dávku 2,5 kg, ale cesto bolo veľmi tekuté, máte nejaké tipy? Ďakujem!!!
Pozri originálPozri preklad
Pondelok, 30. september 2024

Skúsili sme, ale kvôli neprofesionálnym prístrojom a pretrhnutému cukrárskemu sme museli váľať ručne, čím vzniklo neskutočné množstvo bublín v tešte, teda z panvice praskalo toľko horúceho oleja, že sme radšej prestali. Zároveň nám ale príde hlúpe kupovať kvôli niekoľkým málo smažením pištoľ... ale tých pár podarených kúskov bolo veľmi lahodnych... odporúčam s karamelovou alebo čokoládovou omáčkou.

Dobrý deň, ďakujeme za komentár. Je pravda, že bez pištoľ na churros je výroba churros dosť ťažká. Alternatívou skutočne môže byť (nepretrhnuté :)) cukrárske vrecko s dostatočne hrubým nástavcom.

Pozri originálPozri preklad
Sobota, 14. september 2024

Chýbajú vam tam mäso a vajcia.

Dobrý deň, ďakujeme za poznámku. V Španielsku sa vajcia a maslo do cesta na churros skutočne nedávajú. Našli sme však, že recepty na churros v Mexiku a ostatných latinskoamerických krajinách obe tieto ingrediencie môžu obsahovať. Náš recept je na autentickej španielskej churros, a preto je bez vajec a masla.

Pozri originálPozri preklad

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť