» Jamón s éčkami a bez éčok

Éčka sú všade

Španielsky trh je rovnako ako všetky ostatné európske trhy zamorený mäsovými výrobkami s nebezpečnými karcinogénnymi aditívami . Najčastejšími a zároveň najnebezpečnejšími sú starí známy zabijaci E - 250 (dusitan sodný) a E - 252 (dusičnan draselný). Nájdete ich v 98 % všetkej produkcie španielskej sušenej šunky.

Éčka sú nebezpečná

Nie je žiadnym tajomstvom, že konzumácia E-250 a E-252 v sebe skrýva niekoľko drobných nevýhod. Jednou z nich je, že sa jedná o vysoko toxické látky, ktoré komplikujú okysličovanie organizmu. Druhou potom je, že sa v kyslom prostredí žalúdka mení na nitrozamíny, ktoré sú preukázateľne karcinogénne a mnohonásobne zvyšujú riziko rakoviny žalúdka. Ďalšou nevýhodou je, že spôsobujú bolesti hlavy, kožné problémy a sú silnými alergénmi. Nie nadarmo sú v zozname emulgátorov označené ako vysoko nebezpečné látky nedoporučené ku konzumácii. 

Jamón bez éčok

Tradičné výrobný proces zrenia jamóna sa samozrejme bez zhubných éčok veľmi ľahko zaobíde. Je však potrebné klásť dôraz na extrémne prísne hygienické podmienky a dostatočne dlhý proces zrenia. Výsledkom je však autentický prírodný produkt s blahodárnymi účinkami na ľudský organizmus. Všetky nami ponúkané jamón sú bez akýchkoľvek aditív. Jedinými ingredienciami sú bravčové mäso a soľ .