-
Obsah vitamínovov
Jamón obsahuje vitamíny B1 , B2 , B3 , B6 , E a vitamíny skupiny D. -
Obsah minerálov.
Jamón je prirodzeným zdrojom železa, vápnika, fosforu, zinku a horčíka. Najmä kvôli obsahu železa je jeho pravidelná konzumácia doporučovaná ako prevencia osteoporózy. -
Vysoký obsah mononenasýtených tukov
Vysoký obsah mononenasýtených tukov a olejovej kyseliny radí jamón po bok olivového oleja, ktorý je jedinou prírodnou potravinou s vyšším obsahom týchto látok. Mononenasýtené tuky znižujú riziko kardiovaskulárnych chorôb. -
Zdroj kvalitných bielkovín
Jamón predstavuje veľmi chutný zdroj tých najkvalitnejších bielkovín. Vedľa ich vysokého obsahu je nutné poukázať tiež na vysoký pomer esenciálnych aminokyselín. V priebehu procesu zrenia navyše dochádza k hydrolýze bielkovín na voľné aminokyseliny, čo uľahčuje trávenie jamóna. Preto je jamón pocitovo ľahkou potravinou, po ktorej sa nikdy necítite nehybne a ťažko. -
Absencia konzervantov a farbív
Dbajte na to, aby ste nepokazili blahodarné účinky jamóna prijímaním karcinogénnych konzervantov či farbív . Hoci prirodzený proces výroby jamón umožňuje dosiahnuť tie najlepšie výsledky s jedinou ingrediencií, soľou, zamorila španielsky trh epidémia priemyselne vyrábaných jamón s obsahom zdraviu nebezpečných látok E-250 a E-252.
On Top