Skladovanie pred rozkrojením
Najlepším miestom na uchovanie jamónu , pokiaľ ste ho kúpili v celku, je akékoľvek suché miesto s nie príliš premenlivou teplotou. V takých podmienkach sa nemusíte niekoľko mesiacov báť o jeho kvalitu. Proces dozrievania jamónu je totiž tak geniálny, že ak si kúpite jamón v celku, kupujete si automaticky aj ten najvhodnejší obal na jeho uskladnenie. To vám určite potvrdí každý, kto bol aspoň jeden krát v Andalúzii, kde v akomkoľvek autentickom bare uvidíte steny a stropy pokryté visiacimi jamónami. Uchovanie jamónu v chladničke rozhodne nie je nutné, ba práve naopak nie je vôbec vhodné.
Skladovanie po rozkrojení
Akonáhle jamón prvý krát rozkrojíte, vystavíte miesto rezu oxidácii a obnažené plochy začnú postupne tmavnúť a tvrdnúť. Je preto nutné jamón ošetriť po každom krájaní. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých a rýchlych spôsobov. Jedným z nich je prikryť obnažené miesta tukom, ktorý vám zostal z prvých rezov a navrch dať ešte teplú utierku. Môžete tiež natrieť rez tenkou vrstvou olivového oleja a zakryť ho plastovou potravinárskou fóliou. Ani po rozkrojení jamónu ho nie je vhodé dávať do chladničky. Ak ho zjete zhruba za jeden mesiac, vydrží vám jamón vynikajúci a čerstvý. Iba pri izbovej teplote sa totiž dokáže naplno rozvinúť intenzívna chuť, ktorú v chladničke zbytočne utlmíte.