Recept: krevety s extra panenským olivovým olejom - Jamon.sk

S krevetami to nie je vôbec jednoduché. To, čo sa u nás nazýva jednoducho krevetou, má na španielskych rybích trhoch mnoho rôznych názvov. Existujú gambas, čo sú menšie krevety rôznych farieb, gambones, čo sú ich väčší bratia, ružové či sýtočervené, langostinos, ktoré sú väčšie ako krevety, majú však menej výraznú chuť a v surovom stave šedivú farbu, quisquillas, malé takmer priehľadné krevety až s fialovými tónmi a camarones, malinké kôrovce, z ktorých sa pripravuje legendárna tortilla de camarónes. A to zďaleka nie je všetko. 

Tento celkom elementárny recept pekne ukazuje, akým spôsobom môže čerstvé morské plody doplniť extra panenský olivový olej. Nie je naozaj lepšia vôňa ako tá, ktorá stúpa z extra panenského olivového oleja preliateho cez horúce krevety s cesnakom.  

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť