Salmorejo

Salmorejo (čítaj salmorecho) je lahodné a osviežujúce paradajkové pyré ochutené kvalitným vínnym octom a surovým cesnakom. Salmorejo pochádza z Córdoby, kde týmto chladivým pokrmom chudobní stravníci bojovali proti teplu a hladu (ak boli naozaj chudobní, museli sa zaobísť bez vajíčka a jamónu). Nie je nič príjemnejšie ako sa po parnom dni posadiť na jednu z córdobských terás pod pomarančovníkmi a osviežiť sa pohárom suchého bieleho vína a miskou salmoreja. Najlepšie na salmorejo je, že sa dá veľmi ľahko pripraviť z bežne dostupných ingrediencií aj na Slovensku a že chutí prijateľne aj v prípade, že použijete niektoré z tých umrlčích paradajok, ktorými slovenské supermarkety s obľubou zamorujú náš trh. Uvidíte sami, že sa bez geniálnej kombinácie pikantných paradajok a octu, silnej chuti jamónu, vareného vajíčka a zamatového olivového oleja čoskoro nebudete môcť obísť.

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť