Recept: merluza s jamónom

V Španielsku patrí merluza, t. j. morská šťuka, na Slovensku tiež známa ako hejk, k najpopulárnejším a tiež najlacnejším rybám. Väčšinu roka sa na pultoch rybích trhov váľajú čerstvé merluzy, ktorých cena málokedy presahuje 5 eur za kilo. Napriek tomu, že má merluza pomerne veľkú hlavu s obrovskou papuľou (bude sa vám hodiť na exkluzívny vývar), je pre svoju priateľskú cenu a vynikajúce biele mäso veľmi obľúbená a pripravuje sa na desiatky spôsobov. Varená merluza s majonézou, zapečená s paradajkami, vyprážaná v cestíčku so zelenou majonézou, merluza a la catalana, zapečená s bešamelom a šampiňónmi atď.

Nás však zaujíma jamón, a preto sme pre vás vybrali recept, ktorý trošku suchému mäsu merluzy dodáva potrebnú šťavu. Opečené steaky merluzy s jemnou zeleninovou omáčkou si môžete pripraviť aj keď nebude práve špargľová sezóna. Omáčka chutí rovnako dobre aj bez špargle. Môžete skúsiť aj inú rybu ako je morská šťuka, skúste napríklad našu starú dobrú šťuku a povedzte nám, aké to bolo.

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť