Sušená treska s jamónom - Jamon.sk

O SUŠENEJ TRESKE

Na prvý pohľad je prekvapujúce, aké miesto si sušená treska zo Škandinávie vydobyla v španielskom raji čerstvých rýb. V minulosti bola lacnou alternatívou k čerstvým rybám, ktoré sa do španielskeho vnútrozemia nemohli prepravovať kvôli chýbajúcemu chladeniu. Zaujímavé je, že len 30 km od pobrežia tradičné miestne recepty pripomínajú skôr kontinentálnu kuchyňu, pričom sušená treska hrá jedinú morskú úlohu. V niektorých receptoch sa sušená solená treska môže nahradiť čerstvou, ale rozdiel v štruktúre a chuti medzi týmito dvoma formami je obrovský a ak máte možnosť použiť sušenú tresku, neváhajte. V Španielsku sa hovorí, že rozdiel medzi čerstvou a sušenou treskou je podobný rozdielu medzi jamónom a čerstvým bravčovým mäsom.

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť