Recept: Jamón s pečenou paprikou a cibuľou
Ingrediencie:
- červená paprika
- čerstvý kozí syr
- cibuľa
- jamón
- cukor, soľ, korenie
Postup:
Vyberte si pekné zrelé a hrubé červené papriky, umyte ich a usušte papierovou utierkou. Predhrejte rúru na 180 – 200 °C. Pekáč potrite olivovým olejom, vyskladajte naň papriky, osoľte ich jemne zo všetkých strán, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť na 45 minút až jednu hodinu. Papriky by mali byť pekne opečené, nebojte sa, ak budú čiastočne čierne. Po vybratí z rúry zakryte pekáč pokrievkou alebo alobalom a nechajte papriky 20 – 30 minút zapariť a vychladnúť. Potom ich vyzlečte zo šupky a očistite od semienok.
Nakrájajte cibuľu na tenké krúžky. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni a cibuľu v ňom za stáleho miešania osmažte dohneda. Posypte dvoma lyžičkami cukru. Miešajte a počkajte, kým cukor skaramelizuje. Vyberte cibuľu a nechajte ju odkvapkať na kuchynskom papieri.
Na plátky papriky položte syr, posypte cibuľou a prikryte plátkom jamónu.
Napíšte svoju recenziu
Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!