Pollo al ajillo - kura na cesnaku  – Jamon.sk

Čo je pollo al ajillo?

Pollo al ajillo alebo kura na cesnaku je klasika všetkých španielskych vnútrozemských zájazdových reštaurácií. Kurča opečené vo veľkorysom kúpeli kvalitného olivového oleja s celými strúčikmi cesnaku sa podáva ako tapa alebo ako celá racion (porcia na zdieľanie). Najčastejšou prílohou sú buď zemiaky vyprážané v olivovom oleji alebo vymakanejšie patatas a lo pobre. Aromatická omáčka z oleja a zredukovaného vína navyše nabáda k vytretiu krajcom bieleho chleba.

Výhodou receptu je, že je ľahké dosiahnuť autentickú chuť rýchlo a bez exotických ingrediencií. Nebojte sa veľkého množstva cesnaku. Obľúbená metóda nelúpaných celých strúčikov uvoľňuje ostrú chuť cesnaku mierne a pomaly a samotný cesnak pomaly konfituje, takže je na konci jeho chuť aj konzistencia jemná.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť