Pollo al ajillo - kura na cesnaku  – Jamon.sk

Čo je pollo al ajillo?

Pollo al ajillo alebo kura na cesnaku je klasika všetkých španielskych vnútrozemských zájazdových reštaurácií. Kurča opečené vo veľkorysom kúpeli kvalitného olivového oleja s celými strúčikmi cesnaku sa podáva ako tapa alebo ako celá racion (porcia na zdieľanie). Najčastejšou prílohou sú buď zemiaky vyprážané v olivovom oleji alebo vymakanejšie patatas a lo pobre. Aromatická omáčka z oleja a zredukovaného vína navyše nabáda k vytretiu krajcom bieleho chleba.

Výhodou receptu je, že je ľahké dosiahnuť autentickú chuť rýchlo a bez exotických ingrediencií. Nebojte sa veľkého množstva cesnaku. Obľúbená metóda nelúpaných celých strúčikov uvoľňuje ostrú chuť cesnaku mierne a pomaly a samotný cesnak pomaly konfituje, takže je na konci jeho chuť aj konzistencia jemná.

Streda, 30. október 2024
super!
Streda, 30. október 2024
Super!

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť