Tapas: Gambas con fino y jamón – krevety so sherry a jamónom – Jamon.sk

Čo sú gambas con jerez y jamón?

Obľúbené tapas zo západu Andalúzie, kde sa darí ako jamónu, tak aj sherry. Na rozdiel od gambas pil-pil, kde sa krevety konfitujú v oleji či gambas a la plancha, kde sa krevety prudko opekajú na rozpálenej panvici, sa v tomto recepte krevety iba varia v aromatickej omáčke zo sherry a jamónu. Výsledok je jemná textúra kreviet obalených v esenciálne andalúzskej šťave.

Aké krevety zvoliť?

Na veľkosti tu príliš nezáleží. Menšie krevety sa, samozrejme, varia kratšie ako väčšie, ale nespôsobujú žiadny problém. Platí ako vždy, že čerstvé krevety sú lepšie ako mrazené a nelúpané lepšie ako olúpané, ale v tomto prípade si nerobíte úplnú hanbu ani s mrazenými, lúpanými krevetami. Treba ich však vopred pozvoľna rozmraziť.

Na čo si dávať pozor?

Jediné, na čo si musíte dať pozor je to, aby ste neprevarili krevety. Len čo zbelejú, je recept hotový. Dajte ešte pozor na to, aby ste jedlo nepresolili. Než vhodíte prvé zrnko soli, bude už relatívne slané z jamónu.

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť