Tapas: Španielske pečené zemiaky s olivovým olejom - Jamon.sk

Pečené zemiaky s olivovým olejom sú samotnou dreňou tej najelementárnejšej španielskej kuchyne. Tradične ide o recept z vnútrozemia v okolí Alicante, kde toto jednoduché jedlo pomáhalo nasýtiť v kritických obdobiach medzi zbermi.

ĎALŠIE ALTERNATÍVY:

Pečený zemiak s olivovým olejom je tradične jednoduchým samostatným jedlom. V súčasnosti však hrá častejšie úlohu prílohy k pečenému jahňaciemu či bravčovému mäsu.  

Je tiež možné podávať ho ako tapu s cesnakovou majonézou alioli či potretý zmesou olivového oleja, najemno nasekaná listová petržlenová vňať a rozotrený cesnak.

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť