Tapas: Gambas fritas – vyprážané krevety v cestíčku - Jamon.sk

Čo sú gambas fritas?

Gambas fritas alebo vyprážané krevety sú obľúbené španielske tapas. Bývajú servírované buď ako samotné tapas, alebo ako súčasť väčšej fritúry mixty (zmes rôznych vyprážaných plodov mora). 

Aké krevety použiť?

Na tento recept sa hodia iba nevarené, dostatočne veľké krevety. Môžete použiť aj krevety vylúpané, hoci tradičná prezentácia zanecháva chvostík ako prírodné držadlo. Je možné kúpiť aj polovylúpané mrazené krevety. Krevety treba pred vyprážaním rozmraziť.

Ako rozmraziť mrazené krevety?

Dajte mrazené krevety do pevnej igelitovej tašky a ponorte ich do studenej vody. Počas cca 15 minút budú rozmrazené. Krevety majú to šťastie, že sa ich konzistencia príliš nenaruší ani pri rýchlom rozmrazení, ktoré sa inak nikdy neodporúča.

Na čo si dať pozor?

Cestíčko by nemalo byť príliš riedke. Radšej teda hustejšie ako naopak. Krevety často cestíčko ďalej rozriedia. Smažte prudko veľmi krátku dobu.

Aké sú varianty receptu?

Malé krevety sa často vyprážajú celé nelúpané. Recepty sa potom líšia v spôsobe a zložení obaľovania. Najjednoduchšie je obaľovanie v múke, ďalej vo vajciach a v múke, v ľahko fermentovanom cestíčku (náš prípad), do ktorého sa niekedy pridáva rozotrený cesnak, šafran a najmä pre farbu hladká petržlenová vňať.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť