Tortilla s jamónom (chorizom)

Tortilla de patatas je národným španielskym jedlom. Je to na prvý (a možno aj na druhý) pohľad banálne jedlo, ktoré je tým posledným, čo by si človek zo španielskej kuchyne dal, ale už tretí pohľad odhalí zvodné čaro konfitovaných zemiakov a nadýchaných vajec. Ako už býva zvykom pri vaječných pokrmoch, je tortilla zdanlivo jednoduché jedlo, ktoré sa ale málokedy podarí úplne dokonale. Až niekoľko pokusov vás dovedie k tej pravej nadýchanej textúre vajec. Tortilla je obľúbeným objektom nespočetných regionálnych variácií, robí sa s chorizom, hubami, syrom, artičokami, cibuľou atď. Ale nám, samozrejme, najviac chutí tá s jamónom :-). Tu je:

Pondelok, 25. júl 2022
Klasika dobre vysvetlená
Pozri originálPozri preklad

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť