Garbanzos con espinacas - cícer so špenátom

ČO SÚ GARBANZOS CON ESPINACAS A KDE SA JEDIA?

Garbanzos con espinacas je cícer so špenátom v hustej aromatickej omáčke z opečeného chleba, paradajky, cesnaku a rímskej rasce. Ide o obľúbenú tapu typickú najmä v tapas baroch v andalúzskej Seville. Exotická chuť rímskej rasce je dedičstvom doby arabskej nadvlády a cícer so špenátom je zase obľúbenou historickou kombináciou židovských obyvateľov na území dnešnej Andalúzie.

NA ČO SI DÁVAŤ POZOR?

Recept je jednoduchý a tolerantný. Nie je ľahké ho pokaziť. Je nutné mať mažiar alebo kuchynský robot na spojenie ingrediencií omáčky. Mažiar umožňuje lepšiu kontrolu nad textúrou omáčky, ale v tomto prípade je výsledok v robote rovnako dobrý. Kvôli rôznym veľkostiam suchého cíceru na trhu je trochu zložité trafiť presný čas varenia pre správnu konzistenciu. Ak máte k dispozícii čerstvý špenát, starostlivo ho umyte, pretože je majstrom v prenášaní hliny.

SUCHÝ CÍCER ALEBO CÍCER Z KONZERVY?

Konzervovaný cícer má občas zbytočné konzervanty. Skontrolujte si etiketu, či si s cícerom nekupujete niečo škodlivé. Ak napriek tomu dáte prednosť konzerve (poháru), dajte si pozor na to, aby ste cícer len ohriali a nevarili dlho. Býva totiž väčšinou na hrane a skoro za hranou rozvarenosti. Napriek tomu vám rozhodne odporúčame urobiť ho z konzervy ako vôbec. 

Suchý cícer je nutné namočiť cez noc na 8 ¬– 12 hodín do studenej vody a potom variť v závislosti od vody a veľkosti cíceru buď v normálnom hrnci hodinu, alebo v tlakovom hrnci 20 – 30 minút. Cícer by nemal byť rozvarený.

MRAZENÝ ALEBO ČERSTVÝ ŠPENÁT?

Recept sa v Španielsku robí rovnako často z mrazeného špenátu ako z čerstvého, takže nie je žiadny problém, ak nemáte čerstvý.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť