Tapas: Almejas con fino y jamón – mušle so sherry a jamónom – Jamon.sk

Čo sú almejas con fino y jamón?

Chutné tapas zo západnej časti Andalúzie. Mušle sa varia v aromatickej omáčke z papriky, suchého sherry a jamónu. 

Čím možno nahradiť fino?

Fino môžete nahradiť akýmkoľvek iným suchým sherry  Manzanilloa, Palo cortado a pod. Ak nemáte suché sherry, použite radšej suché biele víno ako sherry sladké. Výsledok je potom síce iný, ale tiež uspokojivý.

Ako najlepšie očistiť mušle?

Najprv vyberte otvorené a polámané mušle, tie môžete vyhodiť. Potom tie neporušené ponorte na 25 minút do studenej vody, kde vylúčia prebytočný piesok. Potom ich ešte opláchnite studenou vodou.

Na čo si dávať pozor?

Recept je skutočne jednoduchý. Rozmiešajte dobre múku s paprikou, aby sa neutvorili hrudky a paprika sa nepripálila. Na druhú stranu je ale dobre papriku premiešať s olejom, aby čo najlepšie pustila farbu. Pred osolením jedlo ochutnajte, určite bude potrebovať trochu soli, ale menej, ako by ste čakali, pretože jamón aj mušle sú slané.

Škeble se suchým víne a jamónem

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť