Tapas: Pimientos asados – pečené papriky – Jamon.sk

Čo sú pečené papriky?

Pečené papriky sú možno najobľúbenejšia úprava zeleniny v španielskej kuchyni. Často majú predajcovia zeleniny malú rúru na pečenie paprík a popri čerstvom tovare predávajú aj voňavé pečené červené papriky. 

K čomu sa pečené papriky podávajú?

Využitie pečených paprík je prakticky neobmedzené. Najčastejšie sa zmiešajú s olejom a octom a používajú sa ako šalát, ktorý prichádza na stôl buď ako predjedlo alebo ako príloha k pečenému mäsu či k vyprážaným alebo pečeným rybám. 

Aké sú varianty receptu?

Základom sú pečené papriky zbavené šupky. Miešajú sa s olejom, normálnym vínnym octom alebo octom Jerez z vína Sherry, občas sa pridáva nasekaný petržlen a rozotrený cesnak.

Na čo si dávať pozor?

Príprava je veľmi jednoduchá. Dajte len pozor, aby ste nemali pekáč preplnený, pretože by sa vám papriky začali variť vo vlastnej šťave.

pimientos asados

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť