Čo sú pečené papriky?
Pečené papriky sú možno najobľúbenejšia úprava zeleniny v španielskej kuchyni. Často majú predajcovia zeleniny malú rúru na pečenie paprík a popri čerstvom tovare predávajú aj voňavé pečené červené papriky.
K čomu sa pečené papriky podávajú?
Využitie pečených paprík je prakticky neobmedzené. Najčastejšie sa zmiešajú s olejom a octom a používajú sa ako šalát, ktorý prichádza na stôl buď ako predjedlo alebo ako príloha k pečenému mäsu či k vyprážaným alebo pečeným rybám.
Aké sú varianty receptu?
Základom sú pečené papriky zbavené šupky. Miešajú sa s olejom, normálnym vínnym octom alebo octom Jerez z vína Sherry, občas sa pridáva nasekaný petržlen a rozotrený cesnak.
Na čo si dávať pozor?
Príprava je veľmi jednoduchá. Dajte len pozor, aby ste nemali pekáč preplnený, pretože by sa vám papriky začali variť vo vlastnej šťave.
Recept: Pimientos asados – pečené papriky
Ingrediencie:
- 1 kg zrelých červených paprík - kapií
- extra panenský olivový olej
- soľ
- hladký petržlen
- cesnak
Postup:
- Predhrejte rúru na 220 stupňov.
- Umyte a osušte papriky. Vyskladajte ich na plech, pokvapkajte olivovým olejom, posoľte a papriky vyvaľkajte tak, aby boli obalené zo všetkých strán.
- Pečte 50 minút, po tridsiatich minútach môžete papriky otočiť.
- Vyberte papriky z pekáča a nechajte ich 5 minút zapariť v hrnci či mise s pokrievkou. Olúpte ich a očistite od zrniečok.
- Zmiešajte s 50 ml olivového oleja, 1 lyžicou octu, 2 lyžicami nasekanej petržlenovej vňate a prípadne polovicou rozotreného strúčika cesnaku.
- Môžete podávať ako prílohu k mäsu či rybám, ako samostatný šalát alebo ako oblohu na chlieb.
Napíšte svoju recenziu
Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!