
Čo sú pečené papriky?
Pečené papriky sú možno najobľúbenejšia úprava zeleniny v španielskej kuchyni. Často majú predajcovia zeleniny malú rúru na pečenie paprík a popri čerstvom tovare predávajú aj voňavé pečené červené papriky.
K čomu sa pečené papriky podávajú?
Využitie pečených paprík je prakticky neobmedzené. Najčastejšie sa zmiešajú s olejom a octom a používajú sa ako šalát, ktorý prichádza na stôl buď ako predjedlo alebo ako príloha k pečenému mäsu či k vyprážaným alebo pečeným rybám.
Aké sú varianty receptu?
Základom sú pečené papriky zbavené šupky. Miešajú sa s olejom, normálnym vínnym octom alebo octom Jerez z vína Sherry, občas sa pridáva nasekaný petržlen a rozotrený cesnak.
Na čo si dávať pozor?
Príprava je veľmi jednoduchá. Dajte len pozor, aby ste nemali pekáč preplnený, pretože by sa vám papriky začali variť vo vlastnej šťave.
Recept: Pimientos asados – pečené papriky
Ingrediencie:
- 1 kg zrelých červených paprík - kapií
- extra panenský olivový olej
- soľ
- hladký petržlen
- cesnak
Postup:
- Predhrejte rúru na 220 stupňov.
- Umyte a osušte papriky. Vyskladajte ich na plech, pokvapkajte olivovým olejom, posoľte a papriky vyvaľkajte tak, aby boli obalené zo všetkých strán.
- Pečte 50 minút, po tridsiatich minútach môžete papriky otočiť.
- Vyberte papriky z pekáča a nechajte ich 5 minút zapariť v hrnci či mise s pokrievkou. Olúpte ich a očistite od zrniečok.
- Zmiešajte s 50 ml olivového oleja, 1 lyžicou octu, 2 lyžicami nasekanej petržlenovej vňate a prípadne polovicou rozotreného strúčika cesnaku.
- Môžete podávať ako prílohu k mäsu či rybám, ako samostatný šalát alebo ako oblohu na chlieb.
Môže sa sterilizovať?
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Ano, pečené papriky se mohou sterilizovat bez problému.
Napíšte svoju recenziu
Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!