Recept: Alcachofas con jamón – artičoky s jamónom
Príprava:
15 min.
Varenie:
20 min.
Celkom:
35 min.
Porcia:
2
Ingrediencie:
- 4 artičoky
- 50 g jamón serrano pokrájaný na plátky o šírke 1 cm
- 1/2 strednej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňať
- olivový olej
Postup:
-
Nakrájame na tenké plátky cibuľu a cesnak.
- Očistíme artičoky podľa návodu a pokrájame na plátky hrubé 1 cm.
- V malom hlbšom hrnci s nepriľnavým dnom na strednom plameni osmažíme za stáleho miešania cibuľu a cesnak 5 minút na olivovom oleji (oleja toľko, aby pokryl celé dno).
- Pridáme plátky jamónu a artičoky a opäť za stáleho miešania jemne opečieme na oleji v priebehu 3 minút.
- Znížime oheň na minimum a prikryjeme hrniec pokrievkou. Ak váš minimálny oheň nie je dostatočne slabý, prilejte dve lyžice vody. Varíme 10 minút a hotovo. Na tanieri posypeme nasekaným petržlenom.
Nálev sa mi zdal príliš slaný, inak dobré.
Pozri originálPozri preklad
Napíšte svoju recenziu
Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!