
Recept: Alcachofas con jamón – artičoky s jamónom
Príprava:
15 min.
Varenie:
20 min.
Celkom:
35 min.
Porcia:
2
Ingrediencie:
- 4 artičoky
- 50 g jamón serrano pokrájaný na plátky o šírke 1 cm
- 1/2 strednej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňať
- olivový olej
Postup:
-
Nakrájame na tenké plátky cibuľu a cesnak.
- Očistíme artičoky podľa návodu a pokrájame na plátky hrubé 1 cm.
- V malom hlbšom hrnci s nepriľnavým dnom na strednom plameni osmažíme za stáleho miešania cibuľu a cesnak 5 minút na olivovom oleji (oleja toľko, aby pokryl celé dno).
- Pridáme plátky jamónu a artičoky a opäť za stáleho miešania jemne opečieme na oleji v priebehu 3 minút.
- Znížime oheň na minimum a prikryjeme hrniec pokrievkou. Ak váš minimálny oheň nie je dostatočne slabý, prilejte dve lyžice vody. Varíme 10 minút a hotovo. Na tanieri posypeme nasekaným petržlenom.