Recept: Kalmáre s pečenými zemiakmi - Jamon.sk

Aké vybrať kalmáre?

Pre tento recept sa najlepšie hodia malé kalmáre, ktoré sa v konečnej fáze zmiešajú s pečenými zemiakmi.

Na čo si dávať pozor?

Príprava kalmárov je vždy trochu ošemetná. Väčšie kalmáre idú relatívne rýchlo do tuha. S menšími je práca ľahšia, ale dbajte na to, aby ste mali naozaj rozpálenú panvicu (ideálne s hrubým dnom držiacim teplo). Radšej kalmáre opečte vo viacerých dávkach, aby vám nestačili pustiť vodu.

Varianty receptu

Ak nemáte malé zemiaky, môžete použiť na podobne veľké kusy pokrájané veľké zemiaky. V Španielsku sa používa hladký petržlen, ale takmer identický recept môžete v Portugalsku ochutnať so zeleným koriandrom.

Kalamáry s pečenými bramborami

Sobota, 12. október 2024
Parada, dakujem 💪
Sobota, 12. október 2024
úžasné! porovnateľné s talianskym receptom na chobotnicu so zemiakmi s cesnakom, petržlenovou vňaťkou a olivovým olejom.
Utorok, 27. február 2024

Áno pekný recept

Ďakujeme a sme radi, že sa vám recept páčil!

Pozri originálPozri preklad

Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť