Čo sú papas asadas con mojo?
Papas asadas con mojo čiže pečené zemiaky s pikantným dipom sú obľúbené tapas pôvodne z oblasti Kanárskych ostrovov. Zemiaky dohneda opečené v olivovom oleji sa striedavo namáčajú do paprikového mojo picón a koriandrového mojo verde.
Aké sú varianty receptu?
Ideálne sú malé nové zemiaky v šupke. Ak však máte veľké nové zemiaky, môžete ich rozrezať na štvrtiny a postupovať rovnako. Niekedy sa na začiatku pridáva nasekaný cesnak spolu s petržlenovou vňaťou. Na záver môžete zemiaky zasypať bohatou vrstvou čerstvo namletého korenia.
Recept: Papas asadas con mojo – pečené zemiaky s pikantným dipom
Ingrediencie:
- 500 g malých nových, neolúpaných zemiakov
- 2 lyžice nasekanej hladkej petržlenovej vňate
- 100 ml olivového oleja
- soľ
- Mojo picón (recept)
- Mojo verde (recept)
Obr.: Mojo picón a mojo verde – obľúbené pikantné kanárske dipy.
Postup:
- Rozohrejte rúru na 230 najmenej 15 minút pred pečením.
- Zemiaky perfektne očistite od hliny. Nelúpte ich.
- Zemiaky vyskladajte na plech alebo plochú panvicu určenú na pečenie. Výdatne posoľte a rukami zmiešajte s olivovým olejom.
- Po 25 minútach skontrolujte. Zemiaky by mali byť mäkké pri vpichu vidličkou a pekne opečené. Ak ich chcete viac, pečte ešte 5 minút.
- Zmiešajte s petržlenovou vňaťou.
- Podávajte horúce s mojo picón a mojo verde.
Obr.: Podávajte horúce s pikantnou omáčkou mojo picón a verde.
Napíšte svoju recenziu
Páči sa vám tento recept? Alebo by ste niečo vylepšili? Budeme radi za vaše hodnotenie a komentáre!