Recept: kanárske zemiaky – papas arrugadas

Čo sú papas arrugadas?

Papas arrugadas sú zemiaky varené vo vysoko slanom náleve a následne chvíľku pečené na soľnej kruste, ktorá zostane na dne hrnca. Ide o typický recept z Kanárskych ostrovov.

Aké sú najvhodnejšie zemiaky?

Celé malé nové zemiaky. Musia mať tenkú šupku a nemali by byť väčšie ako 5 cm. Recept funguje iba s celými nelúpanými zemiakmi.

S čím sa papas arrugadas podávajú?

Najčastejšie sa podávajú s miskou pikantnej omáčky mojo picón, menej častejšie aj so zeleným variantom mojo verde.

mojo picón a mojo verde
Obr.: Slávne kanárske studené omáčky mojo picón a mojo verde.

Na čo si dať v recepte pozor?

Dobre umyte, prípadne vydrhnite kefou zemiaky, aby nemali ani kúsok hliny. Dodržujte množstvo vody, nevarte zemiaky v hrnci plnom vody.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť