Tapas: Sardinas rebozadas con jamón y pimiento – sardinky plnené jamónom a paprikou – Jamon.sk

Čo sú sardinas con jamón y pimiento?

Sardinas con jamón y pimiento sú sardinky plnené posekaným jamónom a pečenou či nakladanou paprikou, obalené v múke a šľahanom vajci a do chrumkava osmažené v olivovom oleji. Ide o trošku prácnejšiu a sofistikovanejšiu verziu obyčajných vyprážaných sardiniek. 

Aké sardinky, aký jamón a akú papriku použiť?

Sardinky by mali byť ideálne čerstvé. Nemali by byť tie úplne najmenšie, aby ste ich nemuseli plniť pinzetou na mravce. V prípade jamónu môžete použiť akékoľvek zvyšky pokrájané naozaj na drobno. Papriku môžete použiť nakladanú alebo čerstvo upečenú.  

Na čo si dať pozor?

Zásadné je dobre očistiť a otvoriť sardinky. Ide to trochu horšie ako pri ančovičkách, pretože je chrbtica viac vrastená do mäsa. Je preto dôležité sardinku najskôr otvoriť tak, že filetky zvierajú o trochu viac ako 180 stupňov (prevrátiť ich na druhú stranu). Potom sa chrbtica sama trochu uvoľní a je ľahšie ju potom odobrať. Snažte sa mať dvoj-filetky pokiaľ možno homogénne, zároveň ale nemajte strach z toho, keď nebudú úplne perfektné.

Nepreplňte sardinky plnkou, inak vám pri obaľovaní bude vypadať. Nemusíte dať len toľko, aby ste sardinky úplne zavreli, ale nedávajte ani toľko, aby ste ich nevedeli ani privrieť.

Majte nahriaty olej pripravený a až potom začnite smažiť. Sardinky by nemali stáť dlho obalené.

Aké sú varianty receptu?

Do vajca môžete nasekať cesnak a petržlenovú vňať. Namiesto sardiniek je možné použiť väčšie ančovičky.

On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť