Recepty

Chlieb s paradajkou, olejom a jamónom

Chlieb s paradajkou, olejom a jamónom je zložitejšia téma, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Prvý problém spočíva v chlebe, druhý v paradajke, tretí v oleji a štvrtý, ako si už tí najmúdrejší z...

Ajoblanco s jamónom (studený krém z mandlí a cesnaku)

Ajoblanco je pri gazpachu najznámejšia studená polievka španielskeho juhu. V minulosti slúžila ako predchodkyňa instantnej polievky, kedy si na andalúzskom vidieku pastieri brali suchý základ...

Pečené figy s jamónom

Ak nájdete čerstvé figy, je tento recept ideálny spôsob, ako z nich urobiť chutné predjedlo.

Krokety s jamónom

Starostlivo popísaný recept na esenciálne španielske krokety s kúskami jamónu.

Alcachofa frita con jamón – vyprážané artičoky s...

Recept na vyprážané artičoky s jamónom s podrobným návodom na čistenie artičokov.

Rabo de toro - býčí chvost s jamónom

Jeden zo základných receptov španielskej kuchyne. Dlho ťahaný býčí chvost v hustej zeleninovej omáčke s jamónom.

Sliepky po montserratsky (gallina en pepitoria a la...

Španielsky recept na sliepku dlho pečenú v hrnci s aromatickou omáčkou zahustenou obľúbenou španielskou metódou varených žĺtkov.

Salmorejo

Salmorejo je jedno z najobľúbenejších letných tapas Andalúzie. Jemný krém z paradajok a olivového oleja je ochutený cesnakom a zahustený chlebom.

Biely chlieb s olivovým olejom a jamónom

Elementárny španielsky recept na opečený biely chlieb s extra panenským olivovým olejom a jamónom.

Recept na churros (čuros)

Podrobný recept na churros (čuros) s názornými fotografiami.
  • 1
  • 2
On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť