Španielsko

Ako si doma usušiť jamón a čo je to „Čuňomlat“?

Hoci na tému sušenia šunky sme experti, donedávna sme nemali vôbec žiadne znalosti o sušení šunky v slovenských podmienkach. Jednoducho sme si mysleli, že to nejde. Zrak nám vytreli až chlapci z...

Krevety s extra panenským olivovým olejom

Ajoperejil alebo petržlenová vňať s cesnakom je pravdepodobne základným definujúcim tónom celej andalúzskej španielskej kuchyne. Tu v spojení s krevetami rýchlo opečenými na panvici.

Rozdiel medzi kvalitným a priemyselne vyrábaným jamónom

V čom spočíva hlavný rozdiel medzi priemyselne vyrábanými jamónmi, ktoré priebežne zaplavujú slovenský hypermarketový trh, a kvalitnými jamónmi, ktoré z väčšej časti zostávajú na španielskom trhu?

Mýty o jamóne

Za dlhé roky sme s jamónom narazili na množstvo predsudkov a mýtov, ktoré sa pravidelne na našej ceste objavujú a trochu nám ju komplikujú. Tie najčastejšie sme uviedli tu.

Sedem smrteľných hriechov pri krájaní jamónu

Krájanie jamónu je radostná disciplína, ktorá sa však môže zmeniť na nočnú moru, ak človek prestane dbať na základné pravidlá

Kalmáre plnené jamónom

Recept na vynikajúce kalmáre plnené zmesou jamónu, cesnaku, petržlenu a strúhanky.

Kedy sa je a pije v Španielsku?

Kedy sa je v Španielsku a ktoré jedlo môžete vynechať bez toho, aby ste sa strápnili.

Hrach s jamónom

Jednoduchý ľudový recept zo španielskeho vidieka, ku ktorému vám postačí kúsok jamónu a hrášok.

Pan con tomate

Dozviete sa, čo je pan con tomate, koľko stojí a prečo lacnejšie raňajky nezoženiete v celom európskom svete.

Podiel mäsa a kostí

Koľko percent mäsa obsahuje sušené pliecko a koľko obsahuje sušené stehno?
  • 1
  • 2
On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť