Opečený chlieb s domácou majonézou, strateným vajcom...

Recept na domácu majonézu z olivového oleja, ktorá spolu so strateným vajcom a opečenými plátkami cabecery de lomo (sušenej krkovice) tvorí základ pre tento jednoduchý recept.

Mýty o jamóne

Za dlhé roky sme s jamónom narazili na množstvo predsudkov a mýtov, ktoré sa pravidelne na našej ceste objavujú a trochu nám ju komplikujú. Tie najčastejšie sme uviedli tu.

Chlieb s paradajkou, olejom a jamónom

Chlieb s paradajkou, olejom a jamónom je zložitejšia téma, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Prvý problém spočíva v chlebe, druhý v paradajke, tretí v oleji a štvrtý, ako si už tí najmúdrejší z...

Sedem smrteľných hriechov pri krájaní jamónu

Krájanie jamónu je radostná disciplína, ktorá sa však môže zmeniť na nočnú moru, ak človek prestane dbať na základné pravidlá

Kalmáre plnené jamónom

Recept na vynikajúce kalmáre plnené zmesou jamónu, cesnaku, petržlenu a strúhanky.

Ajoblanco s jamónom (studený krém z mandlí a cesnaku)

Ajoblanco je pri gazpachu najznámejšia studená polievka španielskeho juhu. V minulosti slúžila ako predchodkyňa instantnej polievky, kedy si na andalúzskom vidieku pastieri brali suchý základ...

Pečené figy s jamónom

Ak nájdete čerstvé figy, je tento recept ideálny spôsob, ako z nich urobiť chutné predjedlo.

Kedy sa je a pije v Španielsku?

Kedy sa je v Španielsku a ktoré jedlo môžete vynechať bez toho, aby ste sa strápnili.

Krokety s jamónom

Starostlivo popísaný recept na esenciálne španielske krokety s kúskami jamónu.

Hrach s jamónom

Jednoduchý ľudový recept zo španielskeho vidieka, ku ktorému vám postačí kúsok jamónu a hrášok.

Alcachofa frita con jamón – vyprážané artičoky s...

Recept na vyprážané artičoky s jamónom s podrobným návodom na čistenie artičokov.

Rabo de toro - býčí chvost s jamónom

Jeden zo základných receptov španielskej kuchyne. Dlho ťahaný býčí chvost v hustej zeleninovej omáčke s jamónom.

Pan con tomate

Dozviete sa, čo je pan con tomate, koľko stojí a prečo lacnejšie raňajky nezoženiete v celom európskom svete.

Sliepky po montserratsky (gallina en pepitoria a la...

Španielsky recept na sliepku dlho pečenú v hrnci s aromatickou omáčkou zahustenou obľúbenou španielskou metódou varených žĺtkov.

Podiel mäsa a kostí

Koľko percent mäsa obsahuje sušené pliecko a koľko obsahuje sušené stehno?

Zelená fazuľa s jamónom

Habas con jamón sú obľúbeným tapas vo väčšine granadských barov. Tento jednoduchý recept môžete bez problémov skúsiť aj s mrazenými fazuľami.

Salmorejo

Salmorejo je jedno z najobľúbenejších letných tapas Andalúzie. Jemný krém z paradajok a olivového oleja je ochutený cesnakom a zahustený chlebom.

Biely chlieb s olivovým olejom a jamónom

Elementárny španielsky recept na opečený biely chlieb s extra panenským olivovým olejom a jamónom.
On Top
Nákupný košík
Zavrieť
Back
Account
Zavrieť
Menu
Zavrieť